Annonce
Ikast-Brande

Kommunen vil sende opgaver fra entreprenørafdelingen i udbud

Flere opgaver, der før blev klaret af den kommunale entreprenørafdeling bliver nu sendt i udbud, så private kan byde på opgaverne.

Ikast/Brande: Tidligere på året besluttede kommunens teknik- og miljøudvalg at få belyst, om en større del af de opgaver, der i dag løses af den kommunale entreprenørafdeling skal konkurrenceudsættes (sendes i udbud, red.). Da spørgsmålet blev behandlet på mandagens byrådsmøde, blev de ideologiske forskelle mellem Socialdemokratiet og de borgerlige partier i byrådet for alvor tydeliggjort.

Udvalgets formand, Henrik Engedahl (V), udtrykte håb om at opnå besparelser på 2 til 6 millioner kroner på baggrund af erfaringer fra andre kommuner. Han påpegede desuden, at fordelen ved en udbudsproces er, at man får gennemgået de arbejdsopgaver, entreprenørgården løser, meget grundigt. Han understregede samtidig, at han ikke havde noget at udsætte på den kvalitet og det engagement, entreprenørgårdens dedikerede ansatte lægger for dagen.

Socialdemokratiets Kirsten Hoffmann var på sin side slet ikke overbevist om, at der overhovedet er et besparelsespotentiale, så man i stedet risikerer at ende med en udgift på 1,5 til 2 mio. kr. for at få udarbejdet udbudsmaterialet.

- Vi har allerede udliciteret halvdelen af entreprenørgårdens opgaver, påpegede hun og fremhævede den fleksibilitet, der er i, at medarbejderne kan klare andre opgaver, der dukker op, mens de er i gang – uden merbetaling. Desuden er området velegnet til aktivering af nyttejobbere og ansættelse af fleksjobbere og andre med begrænset arbejdsevne.

- Jeg forstår slet ikke, der opstår behov for at konkurrenceudsætte yderligere, lød det fra socialdemokraten, der nævnte rottebekæmpelsen som et eksempel på et område, det ikke var lykkedes at udlicitere. Rottebestanden steg, mens bekæmpelsen var på private hænder.

Dansk Folkepartis Trine M. Kristensen kaldte det ”en tung, men nødvendig opgave, vi her sætter i gang – men økonomien gør, at vi ikke har andre muligheder”, og de Konservatives Annette Mosegaard mente, at Ikast-Brande Kommune generelt konkurrenceudsætter for lidt. Dog hejste hun et lille bekymringsflag for de socioøkonomiske arbejdspladser, det eneste punkt hvor Socialdemokratiet fik en smule medhold.

Annonce

Borgerne betaler

- Der er kun borgerne til at betale. Vi er ikke enige i, at entreprenørgården er det sted, vi skal bruge den her model. I min optik er det en besparelse, lød det fra den socialdemokratiske formand for arbejdsmarkedsudvalget, Birthe Sørensen, der i øvrigt var helt på linje med sin partifælle.

Fælleslistens Henrik Kraglund var derimod ikke nervøs for at give entreprenørgården privat konkurrence. Han ser frem til, at de gode ideer vokser frem i processen.

- Det i sig selv er en mindre formue værd, argumenterede han og udtrykte håb om, at entreprenørgården er så skarp og kompetent, at de vil vinde en række opgaver.

- Vores dagsorden indtil nu understreger behovet for at få vendt hver en sten. Vi vil hellere spare her for at kunne prioritere velfærdsområder, lød det fra Venstres Brian Sigtenbjerggaard.

- Det skal være en politisk beslutning, hvad der skal prioriteres fra, argumenterede Kasper Pauli Pedersen (S), mens Brian Sigtenbjerggaard var af den overbevisning, ”at vi kan opretholde samme serviceniveau, bare for færre penge”.

Trods den socialdemokratiske modstand blev facit på debatten, at der skal arbejdes videre med at konkurrenceudsætte entreprenørgårdens opgaver, men at entreprenørgården får mulighed for at afgive kontrolbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Læge har gjort det før: Opdagede tegn på kræft hos fremmed i Bilka-kø

Erhverv

Hundredvis af jakker i ny pop op-butik

Annonce