Annonce
Vejle

Kommunen vil styrke nærdemokrati: Udvalg tilbyder digital hjælpepakke til alle lokalråd i Vejle Kommune

Erfaringerne fra Udvalget for lokalsamfund og nærdemokratis digitale årsmøde er omsat til en digital hjælpepakke og kurser, som Vejle Kommunes lokalråd nu bliver tilbudt kvit og frit. Foto: Vejle Kommune
Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati udbyder kurser og sparring til alle lokalråd i Vejle Kommune, så de kan afvikle generalforsamlinger og borgermøder i en coronatid.
Annonce

Egtved-Give-Vejle-Jelling: Nedlukning af alle aktiviteter udover dagligvarehandlen og et minimalt forsamlingsforbud gør det vanskeligt for Vejle Kommunes lokalråd at gennemføre deres årlige generalforsamlinger og borgermøder.

Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati (ULN) erkender, at det kan være uoverskueligt som lokalråd at arrangere et virtuelt møde som alternativ til de ordinære, fysiske møder.

For at styrke nærdemokratiet i lokalsamfundene tilbyder ULN nu en hjælpepakke i form af gratis hjælp til digitale møder med borgerne.

- Vi har besluttet at støtte den demokratiske proces i vores lokalråd i Vejle Kommune ved at tilbyde rådgivning, teknisk hjælp og support samt adgang til det rette udstyr, så lokalrådene igen kan sætte borgerne stævne i form af digitale møder, siger formand for ULN, Thyge Havgaard Bjerring, i en pressemeddelelse.

Der er afsat 200.000 kroner til en digital mødepakke, som lokalrådene kan rekvirere til at afvikle generalforsamlinger og borgermøder. Herudover er der øremærket 35.000 kroner til kurser i, hvordan man afvikler onlinemøder.

Annonce

Tre gratis tilbud

Helt konkret tilbyder ULN tre gratis tiltag til lokalrådene: Onlinemøder, streaming af møder samt kørekort til at afvikle onlinemøder. Her tænkes især på at udvikle praktiske færdigheder og få øvelse i at stå for et møde, der foregår via en skærm.

- Vi vil gerne bringe vores egne positive erfaringer i spil fra et rigtigt godt årsmøde, der blev afviklet digitalt. Samtidig har vi lavet aftale med professionelle aktører på området, der vil kunne hjælpe både med at udvikle kompetencerne til at stå for et digitalt møde, men også kan stå for det rent tekniske, siger Thyge Havgaard Bjerring.

Annonce

Tilmelding via hjemmesiden

Udvalgsformanden fortsætter:

- Vores tilbud retter sig udelukkende til vores lokalråd og er et ønske om at støtte nærdemokratiet i lokalområderne. En anden fordel ved tilbuddet er jo, at de erfaringer i afvikling af digitale møder, som lokalrådene tager med sig, også kan bruges på den anden side af covid19.

Bestilling af hjælpen til onlinemøder og tilmelding til de to kurser i, hvordan man afvikler et onlinemøde sker på Vejle Kommunes hjemmeside.

Digital hjælp til lokalråd

Udvalget for Lokalsamfund og Nærdemokrati har øremærket 200.000 kroner til support og sparring til afvikling af lokalrådenes online borgermøder og generalforsamlinger i 2021.

35.000 kroner er øremærket kurser.

Helt konkret tilbyder ULN både udstyr til afvikling af digitale borgermøder.

Lokalrådene tilbydes desuden kurserne 'Kørekort til onlinemøder' og 'Bliv klar til rollen som onlinemødefacilitator'.

Tilmelding kan ske på Vejle Kommunes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Annonce