Annonce
Vejle

Kommunens øverste samarbejdsudvalg orienteres om personaleflugt

Ifølge Rikke Vagn Hansen vil kommunens øverste samarbejdsvalg få en orientering om seniorområdet på det kommende møde - men uden for dagsordenen. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Det såkaldte HovedMed har ikke sagen på dagsordenen på mødet i næste uge, men i kraft af den offentlige debat kommer der en drøftelse.

Vejle: Sagen om personaleflugt fra hjemmeplejens Distrikt Vest 2 skal drøftes i Vejle Kommunes øverste samarbejdsudvalg, HovedMed, i næste uge.

Det bekræfter næstformand Rikke Vagn Hansen, da Vejle Amts Folkeblad spørger ind til sagen:

- Den er ikke på dagsordenen. Men vi får en orientering og kan drøfte den. Det skyldes naturligvis omtalen i avisen de seneste uger, siger Rikke Vagn Hansen.

Annonce

Som næstformand i HovedMed er hun sine knap 9000 kollegers øverste tillidsrepræsentant i Vejle Kommune.

Derfor er det naturligt at bede om hendes reaktion på beretningerne om personaleflugt - både fra hjemmeplejedistriktet i Vejle by og fra plejecentret Højagercentret i Jelling.

- Det har ikke været oppe i HovedMed. Der er ingen, der har henvendt sig til os. Vores system er bygget op, så problemer i første omgang skal løses i LokalMed. Hvis det ikke lykkes, går det videre til FagMed - i dette tilfælde på seniorområdet.

Af samme grund vil Rikke Vagn Hansen ikke forholde sig til de konkrete sager.

Men arbejdsmiljøet er vel jeres overordnede ansvar - og de mange opsigelser fortæller vel, at der er noget galt?

- Vi er inde på det overordnede plan i kraft af de trivselsmålinger, der bliver gennemført hvert tredje år. Den næste kommer i foråret. Alle medarbejdere bliver spurgt i januar, og så kommer rapporten i februar, siger Rikke Vagn Hansen.

Tillid til målinger

Afslører rapporten specifikke problemer på et område, vil der ifølge næstformanden for det centrale samarbejdsudvalg blive sat ind - og det er der afsat penge til:

- Jeg mener, at vi har et velfungerende HR-system, siger Rikke Vagn Hansen.

Ved siden af hvervet som øverste repræsentant for sine mange kolleger i hele kommunen er hun formand for Vejle Lærerkreds. I den egenskab har hun været inde i mange sager på kommunens skoler og har set, hvordan systemet fungerer.

Sagen om Distrikt Vest 2

  • Kommunens største hjemmeplejedistrikt, Vest 2, som omfatter store dele af Vejle midtby, Løget og Højen, fik ny ledelse i april. 
  • Herefter, fortæller 30 tidligere og nuværende medarbejdere til Vejle Amts Folkeblad, begynder det at gå ned ad bakke i distriktet i forhold til det gode arbejdsmiljø. Til gengæld øges arbejdspresset i takt med, at antallet af opsigelser og sygemeldinger øges.
  • Velfærdsforvaltningen har forklaret til Vejle Amts Folkeblad, at den nye leder blev ansat blandt andet for at igangsætte en forandringsproces med fokus på kerneopgaven, kompetencer og kvalitet.
  • Men medarbejderne føler sig ikke inddraget eller lyttet til i forbindelse med disse forandringer. Og det har skabt uro.

- Og når det gælder trivselsmålingen, vil det kunne ses helt ned på den enkelte arbejdsplads, hvis der er noget galt. Den ville også fange problemer som dem, I har omtalt. Men det er tre år siden, den seneste blev gennemført, siger Rikke Vagn Hansen.

I 2018 viste svarene fra 7685 ansatte ud af 8705 mulige, at arbejdsglæden lå på 6 på en skala til 7. I den sammenhæng lå det samlede seniorområde på 6,10.

Ifølge den otte sider lange sammenfatning var arbejdsglæden lavest på kultur- og idrætsområdet med 5,69, mens sundhedsområdet lå øverst med 6,25.


Mine kolleger vil hjælpe mig, hvis jeg har brug for det

7000 af 7685 kommunalt ansatte var enige i dette, udsagn da trivslen blev målt i 2018
Annonce
Erhverv For abonnenter

Føler sig urimeligt behandlet af kommunen: Boligselskab lagde billet ind på stor byggegrund for 15 måneder siden - nu bliver det pludselig overhalet indenom

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Krav før byggeri: Stuehus skal bevares - Nu er den sidste rest jævnet med jorden

Børkop For abonnenter

I et amerikansk hjørne af Børkop renoverer Benny en speciel del af bilen

Kultur

Video gik viralt: Hunden fra Palsgaard Sommerspil kunne ikke styre sine dyriske lyster på scenen

Sport

Give har det ene ben i Final Four om DM

Erhverv For abonnenter

Fyret efter 15 år: Lokal el-virksomhed tilkendt erstatning fra AAB Vejle

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Skovbrand i gang ved Egtved: Brandfolk fra fire stationer er sat ind

Erhverv

Forslag om ny, grøn uddannelse møder opbakning i byrådet: - Der kan næppe være to meninger om, at det er en god idé

Sport

Mens du sov: Dansk kajakroer vinder bronze og fordobler medaljehøst

Billund

Annie og Flemming holdt privat loppemarked: Så meget kan de sende videre til børn i coronaramt land

Jelling For abonnenter

Kan du spotte dem? Derfor er nyt kameralignende udstyr placeret i to befærdede områder

Erhverv

Flytter fra Vejle til Fredericia: - Det er den rette beliggenhed

Annonce