Annonce
Jelling

Kommunens skoler dystede i skak i Jelling

Englystskolen løb med sejren. Foto: Dansk Skoleskak/Andreas Ehlert Ryssov
Hallen på Bredagerskolen var torsdag proppet med børn og skakbrikker, da Dansk Skoleskak afholdt kommunestævne. Borgmesteren kiggede forbi til pokaloverrækkelsen.

Jelling: Bredagerskolens sportshal lagde torsdag gulv til en anderledes form for gymnastik, end den man normalt forbinder sådan et sted med. Der var nemlig hjernegymnastik på programmet for de mange børn, der var mødt op fra hele Vejle Kommune for at dyste i skoleskak.

En skole kunne drage hjem med pokalen, og den blev uddelt af ingen ringere end kommunens borgmester, Jens Ejner Christensen.

Koordineringen var dog som det eneste ikke helt på plads, så da pokaloverrækkelsen skulle til at foregå, var borgmesteren stadig kun på trapperne. Hvad gør man så?

Ja, på Bredagerskolen er de så heldige, at skoleleder Lance Luscombe er en garvet ræv i skakkens ædle kunst, så han greb mikrofonen og delte ud af diverse anekdoter.

- Det er lige før, at jeg hver morgen håber, at der er en, der er syg, så jeg kan blive ringet op og bedt om at komme ned og åbne SFO'en om morgenen. For de gange, jeg har gjort det, der ser jeg, at børnene fra Asgård (Bredagerskolens indskolingsafdeling, red.) går ind og finder et skakbræt frem, fortalte han glædeligt, mens borgmesteren lige så stillede listede ind i hallen.

Annonce

Skak er god gymnastik til hjernen, og derfor er det et vigtigt spil. Men det handler også om, at man mødes over skak og ser hinanden i øjnene og sportsligt ønsker god kamp.

Jens Ejner Christensen, borgmester

Og vinderen er…

Derpå kunne han blive kaldt på scenen og fortælle et par ord, inden spændingen skulle udløses.

- Skak er god gymnastik til hjernen, og derfor er det et vigtigt spil. Men det handler også om, at man mødes over skak og ser hinanden i øjnene og sportsligt ønsker god kamp, lød det blandt andet fra Jens Ejner Christensen.

Og så skulle spændingen udløses. Vinderen skulle kåres. Englystskolen, lød det i højtalerne, og jublen brød løs. Heldigvis også fra de skoler, der ikke vandt.

Som prikken over i'et blev der skudt guldkonfetti af, og så blev der jublet endnu mere - måske lige med undtagelse af pedellerne, der kunne se frem til ekstra oprydning.

Legendarisk med sejr

Fra vinderskolen var der ganske brede smil hos 5. klasseseleverne Emil Saabye, Nichlas Bertelsen og Noah Erichsen.

- Det er legendarisk, lyder det fra Noah Erichsen, der dermed kan krydse den bedrift af på listen, som han selv siger det.

- Vi kommer nok til at blære os lidt derhjemme, siger Nichlas Bertelsen, der i øvrigt spiller en del skak med familien, så de har jo haft lidt indflydelse på drengens evner.

Der var fuld fokus, men også plads til god stemning under turneringen. Foto: Dansk Skoleskak/Andreas Ehlert Ryssov

Alligevel lidt skuffede

Et lille skår i tilfredsheden er der dog at spore, og det handler om deres egne præstationer i de seks dyster, de var igennem.

- Det kunne godt være gået lidt bedre, siger Emil Saabye, der vandt tre, spillede en enkelt uafgjort og tabte to.

De andre to har det på samme måde - Nichlas Bertelsen nuppede tre sejre og lige så mange nederlag, mens Noah Erichsen vandt fire og tabte to.

Det var nok til at hjælpe skolen til den samlede sejr, og så er resten jo lige meget.

Der bliver også gjort meget ud af, at børnene blandt andet ønsker hinanden god kamp. Det fremhævede borgmester Jens Ejner Christensen også. Dansk Skoleskak/Andreas Ehlert Ryssov

Bruger hjernen

De tre drenge spiller skak flere gange om ugen og en gang imellem også i frikvartererne.

- Det er sjovt at spille, fordi man bruger hjernen på en anden måde end i matematik og dansk. Det er ikke plus og minus og udsagnsord - det er noget, hvor man skal tænke for sig selv, siger Noah Erichsen.

Nichlas Bertelsen tilføjer, at det sjove er, at man kan lægge strategier, mens Emil Saabye synes, det er godt, at man kan spille mod folk i alle aldre.

Kommunestævnet er en del af Dansk Skoleskaks indsats "Skoleskak Fællesskaber på Tværs", der er støttet af Nordea-fonden. De deltagende skoler var Hældagerskolen, Mølholm Skole, Vejle Midtbyskolen, Bredagerskolen, Thyregod Skole og Englystskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ugens årsregnskaber i Vejle Kommune: Tømrermester i Børkop mere end fordoblede overskuddet

Annonce