Annonce
Børkop

Kommunens største skole blev ramt af rekord-coronaudbrud: Sådan er status en uge senere

Englystskolen i Børkop blev ramt af stort corona-udbrud. Men noget tyder på, at smitten er blevet inddæmmet. Foto: Jørgen Flindt
Efter sidste uges rekordudbrud af corona blandt elever på Englystskolen er der stadig elever, som testes positive. Men især en ting har vist sig som et særligt effektiv våben i kampen om at inddæmme smitten.

Børkop: Det kom hurtigt og voldsomt. I sidste uge kunne man på Englystskolen konstatere, at corona-smitten i den grad havde fundet vej ind på skolen.

Her måtte syv elever i en 2. klasse, og ti i alt, sendes hjem, da det viste sig, at smitten havde bredt sig. Hurtigt og uventet.

- Da udbruddet stod klart, tænkte vi da, at er det startskuddet til en lavine, der ruller, men sådan ser det heldigvis ikke ud her en uge senere. Jeg kan kun sige, at der skal test, test og test til, for det virker godt, siger Dorthe Terp, der er skoleleder.

Annonce

Det gælder også for forældrene. Og de ansatte.

- Vi har lige fået en melding om, at en elev er blevet testet negativ, men forældrene, som ellers er færdigvaccineret, lod sig også teste, nu man var i gang. Og det viste sig, at de er testet positive. Så test er bare vigtige, for både børn og voksne, siger skolelederen.

Test virker

Da man i sidste uge fandt ud af, at der var smitte på skolen, blev der straks sendt en mobil-testcenter til skolen, og 100 elever blev, med forældrenes accept, sendt hen for at blive testet.

- Børnene skal have den største ros for at de klarede det så flot. Det kan være utrygt, når så mange lige pludselig skal testes i stedet for at lave de normale hverdagsting. Også forældrene skal have stor ros. De tog straks det hele meget seriøst, og det betyder, vi har kunne få tingene inddæmmet, siger Dorthe Terp

Den hurtige og intense teststrategi ser ud til at have virket.

- Med en hurtig indsats med test kan vi bedre fange det i opløbet, men når det er sagt, så viste det sig også, hvor smitsom virus er. Vi har ikke tidligere haft så mange med corona på en gang, men det ændrede sig med et slag, så vi skal hele tiden sørge for at tage alle de forholdsregler, som der skal tages, siger hun.

Her en uge efter udbruddet er der stadig elever hjemme, for der kommer løbende nye tilfælde til. Dog kun en enkelt i ny og næ.

Det er et meget lavt antal af alle elever, som er smittet. Men hold op hvor kan det gå stærkt.

Dorthe Terp, skoleleder på Englystskolen

- Siden udbruddet i onsdag i sidste uge har fem elever mere vist sig at være smittet. Desuden er der en, som har symptomer, og som derfor er blevet hjemme. Selvom det virker til, vi har indkredset det til især en klasse på 2. årgang, ved vi, hvor hurtigt det kan gå, så vi er ikke blinde for, at det hurtigt kan dukke op igen i andre klasser, siger Dorthe Terp.

Annonce

Drejebogen er god

Men lige i skrivende stund virker smittet til at holde sig mere i ro.

På skolen følger man de retningslinjer, som der er udstukket fra forskellige myndigheders side, og det betyder, at der ikke er krav om, at andre i en husstand, deriblandt søskende, også skal blive hjemme, hvis en i hustanden er testet positiv.

Det anbefales dog fra sundhedsmyndighedernes side, at hvis et barn er smittet, så holder man også søskende hjemme indtil de er testet negative på 4. og 6 dag.

- Og den anbefaling bakker jeg op om. Det er rigtigt, at der ikke er et krav om at holde søskende hjemme, men jeg mener, det vil være det klogeste at gøre, for vi er i en situation, hvor vi hele tiden skal gøre, alt hvad vi kan for at inddæmme smitten, siger Dorthe Terp.

Englystskolen har 900 elever, så smitten skal gøres op i promiller.

- Det er et meget lavt antal af alle elever, som er smittet. Men hold op hvor kan det gå stærkt. Vi følger en drejebog, som kommunen har lavet, og den drejebog er ret givende for os at gøre brug af. Den er en stor hjælp for os, og vi kan se, at den virker, også selvom corona er blevet mere smitsom end tidligere, siger Dorthe Terp.

Der er ingen af skolens ansatte, som er blevet smittet i denne omgang.


Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Stor VB-fremgang, men den rakte ikke i Brøndby - kun én faldt igennem, og det skyldtes et rødt kort

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Jonas gik op og ned ad Kiddesvej fra klokken 9 til 21: Så mange ture og kilometer nåede han

Billund For abonnenter

Patrick er én af dem, der ikke passer ind i en kasse: Han flyder mellem det feminine og maskuline - og stiller nu op til kommunalvalget for Venstre

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Debat For abonnenter

I Flindts Fodspor: Jeg ved, hvem der bestemt ikke får min stemme ved valget

Vejle

De får revet tøjet i stykker, holdt hovedet under vand og bliver puttet i en ligpose: - Mange har opdaget, at det er skræmmende i halloweenhovedstaden Vejle

Erhverv For abonnenter

Grillkyllinger og citronmåner er altid et hit: Se hele listen med Vejle-virksomheder, der er blandt de 1000 største i Danmark

Børkop

Prøveafstemning: Vælgermøde flyttede stemmer og det gjorde ondt på et par partier

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Se video: Ung landmand giver unge sygeplejersker anatomi-undervisning: 'Man lærer meget ved at holde et hjerte i hånden'

Rejser For abonnenter

Rejsekunde ville ikke betale et restbeløb for 'corona-dødsdømt' krydstogt: Det endte med at blive en dyr beslutning

VEJLE

De graver på Posthusgrunden - og ups: Så var 12.000 husstande i Vejle uden vand. Trefor advarer mod misfarvet vand

Hedensted For abonnenter

Brokhovedet, der har en holdning til det hele: Uretfærdigheden over for den lille mand skubbede Jan ind i politik

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Hus på Strandvejen solgt for 4,2 mio.

Annonce