Annonce
Vejle

Kommunens telefoner gløder: De ældre kan ikke bestille tid til stik - og regionen svarer ikke

Borgere kimer kommunen ned med spørgsmål om vaccine. Du kan først bestille tid til vaccination, når du har fået brev fra Sundhedsstyrelsen om, at det er din tur, lyder påmindelsen fra Vejle Kommune. Arkivfoto: Mette Mørk
Borgerne, der er tilbudt vaccination, må væbne sig med tålmodighed og prøve igen, lyder det fra Vejle Kommune. Manglen på corona-vacciner gør det svært at booke tider, og mange frustrerede borgere ringer til kommunen.
Annonce

Vejle: Telefonerne er rødglødende hos Vejle Kommune.

Ældre borgere i massevis ringer til kommunen, fordi de ikke kan finde ledige tider til den coronavaccination, de er blevet tilbudt.

Men kommunen kan ikke hjælpe de frustrerede borgere, da vaccinationstiderne bliver frigivet i takt med, at Region Syddanmark modtager vacciner fra Statens Serum Institut. Og der er problemer på grund af svigtende  leverancer.

Kommunen opfordrer derfor borgerne til at være tålmodige og prøve igen.

- Vi oplever, at borgerne har fået brev om at blive vaccineret, men når de så skal booke, så kan de ikke bestille tid. De forsøger først at ringe til regionen, og når de ikke kan komme igennem dér, ringer de til os. Jeg forstår godt, hvorfor de er frustrerede. Vi opfordrer folk til, at de løbende prøver at finde en tid, da nye tider kommer i takt med, at flere vacciner udbydes, siger Diana Krogstrup, der er sundhedschef i Vejle Kommune.

Tiderne på vaccinationscentret i Vejle er ikke reserveret til borgere i Vejle Kommune. Borgere i målgruppen fra Aarhus eller København kan godt booke tider i Vejle, ligesom borgere i Vejle Kommune kan vælge at køre langt for at få deres to stik.

- Vaccinerne bliver revet væk. Det er lidt som det vilde vesten, hvor det er den, som er hurtigst, der får tiden, siger Diana Krogstrup.

Annonce

Flere vacciner på vej

Vejle Kommune har nu fået oplyst, at der i næste uge kommer flere vacciner til Vejle, og at der løbende bliver lagt flere tider i vaccinationscentret på Dofovej 2B i Vejle.

Kommunen opfordrer derfor de borgere, der ikke har kunnet bestille tid, fordi der ikke har været ledige tider, til igen at logge på www.vacciner.dk.

Hvis der ikke er tider, så prøv igen senere, lyder det fra kommunen.

- Det er en udfordring, at der er flere, som har fået tilbudt vacciner, end der reelt er vacciner til i øjeblikket. Jeg regner med, at det udligner sig, når vi får flere vacciner de kommende uger, siger Diana Krogstrup.

Myndighederne er i gang med at vaccinere borgere i vaccinationsgruppe 2 (borgere over 65 år, der modtager både personlig pleje eller rengøring) og gruppe 3 (borgere over 85 år).

Man kan først bestille tid, når man har fået brev fra Sundhedsstyrelsen om, at man står for tur.

Hjælp gerne din pårørende eller nabo

Vejle Kommune opfordrer pårørende, venner, naboer eller andre med kontakt til ældre, som tilhører vaccinationsgruppe 2 og 3, til at hjælpe dem med at bestille tid. Man må også gerne hjælpe med transporten til og fra vaccinationsstedet, så også ældre uden netværk bliver vaccineret hurtigst muligt.

Sådan bestiller du tid med og uden NemID

  • Når du får brev om, at du kan bestille tid, logger du på hjemmesiden www.vacciner.dk, hvor du, hvis der er ledige tider, kan vælge en tid og det ønskede vaccinationscenter.
  • Du skal have to vaccinationer med tre-seks ugers mellemrum. Du skal booke tid til begge vaccinationer med det samme.
  • Har du ikke NemID, kan du bestille en tid via vaccinetelefonen i Region Syddanmark, telefon 99 44 07 17, alle dage inkl. weekend og helligdage, fra kl. 9-15. Du kan opleve at ringe til Region Syddanmark for at bestille tid og få besked om, at du ikke kan få en tid, hvis der ikke er ledige tider at få.

Som udgangspunkt står man selv for transporten til og fra vaccinationscentret. Er det ikke muligt ved egen hjælp eller med hjælp fra pårørende, kan borgere søge hjælp hos kommunens kørselskontor, telefon 76 81 21 00 (tast 1).


Vaccinerne bliver revet væk. Det er lidt som det vilde vesten, hvor det er den, som er hurtigst, der får tiden.

Diana Krogstrup


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

To bilister taget uden kørekort

Hedensted

Delvis genåbning af efterskoler: Storebror pakker tasken, mens lillesøster må blive hjemme

Annonce