Annonce
Jelling

Konflikt sat på hold: Omstridt torvehus bliver stående lidt endnu

Sagt på jævnt dansk vil kommunen have Café Sejds "bygningskontruktion" væk, fordi den er for stor, for grim og for svær at flytte ved særlige lejligheder. Nu har parterne aftalt et møde i næste uge for at se, om de kan finde en løsning, der løser begge siders ønsker. Foto: Mette Mørk

Vejle Kommune har truet med at rykke det ned for Café Sejds regning, men nu har parterne aftalt et møde i næste uge.

Jelling: Onsdag blev kanallandskabet på Byens Torv indviet. Men dagens samtaleemne uden for mikrofonens rækkevidde var det "byggeri", som Café Sejd har opstillet. Samtale fremmer som bekendt forståelsen, og nu har kommunen og cafeen aftalt at mødes i næste uge.

I går optrappede Vejle Kommune ellers konfliktniveauet, da den sendte sit påbud til cafeen.

- Vi har modtaget et foreløbigt påbud klokken 15.32 tirsdag. Det officielle påbud vil vi angiveligt modtage onsdag, altså samtidig med at udemiljøet kræves fjernet (18,5 timers varsel hen over en nat, red.). Det er svært at tage alvorligt. På Café Sejd ville vi gerne være denne polemik foruden, men når det skal være, så er vi utrolig taknemmelige og glade for den spontane opbakning, siger Bjarne Taudal og Ole Grangaard Olesen fra cafeen.

Annonce

Vi håber, at kommunen vil være lydhør for, at vi har et unikt koncept, der bygger på at kunne levere spændende fortællinger, der understøtter oplevelsen af at besøge et sted med en særlig kultur og historie. Det kan vi ikke gøre i et fint men ahistorisk miljø. Vi er nødt til at kunne sætte vores eget præg.

Ole Grangaard Olesen
Café Sejds "bygningskonstruktion", som kommunen kalder den, var et stort samtaleemne ved indvielsen af kanallandskabet på Byens Torv. Her er det den ene af caféejerne, Bjarne Taudal til venstre, der taler sin sag for teknisk udvalgsformand, byrådsmedlem Christoffer Aagaard Melson. Foto: Mette Mørk

Kommunen truer

I påbuddet kræver kommunen konstruktionen fjernet onsdag. Der angives ikke tidspunkt, men at der menes klokken 10 fremgår indirekte af disse ord:

"Den korte frist til efterkommelse af påbuddet skyldes (...) et stort åbningsarrangement af vandlandskab på Byens Torv."

Kommunen bruger også som begrundelse "bygningskonstruktionens omfang og udseende samt dens ufleksibilitet i forhold til brug af Byens Torv ved andre arrangementer."

Kommunen truer med, at den kan fjerne det opsatte, hvis ikke påbuddet efterkommes.

Det har givet megen debat den seneste lille uge, efter at Café Sejd rejste sin læskærm torsdag. Foto: Leif Baun

Møde i næste uge

Kommunen kommer dog ikke og brækker noget ned her og nu, for onsdag formiddag på torvet aftalte kommune og caféejere et møde i næste uge, oplyser byplanlægger Camilla Jørgensen.

- Vi vil det samme, og vi anerkender også behovet for læ. Vi er så uenige om, hvad der er givet lov til. Til sammenligning kan de ting, der står ved Byens Café let flyttes til side, hvis torvet skal bruges til store arrangementer, siger hun.

Ingen tid til klage

Problemet med det korte varsel kan være, at det ikke respekterer borgerens ret til at klage over afgørelsen. Kommunen skriver i sin klagevejledning til sidst i påbuddet, at en klage ikke har opsættende virkning, med mindre Vejdirektoratet bestemmer noget andet. Men det skal direktoratet jo så først spørges om. Og det reagerer næppe med 18,5 timers varsel.

Formanden for teknisk udvalg, Christoffer Aagaard Melson (V) siger:

- Forvaltningen kører denne sag, og det er bedst for alle, at politikerne ikke blander sig. Hvis så forløbet overordet kan give anledning til at ændre reglerne, så må vi siden se på den del.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smæk for skillingerne: Bokselandskamp i Vejle

Annonce