Annonce
Vejle

Konflikten spidser til: Nu risikerer strejkende skraldemænd jobbet

Skraldebilerne har holdt stille i en uge nu. I dag spidsede konflikten yderligere til i Arbejdsretten.Foto: Mads Hansen

RenoNorden varsler nye skridt i arbejdskampen. Hvis ikke skraldemændene genoptager arbejdet mandag, er de udeblevet fra arbejde og opsagt.

Vejle: På dagen, hvor skraldestrejken i Vejle rundede en uge, spidsede konflikten torsdag til i Arbejdsretten, hvor RenoNorden varslede, at de skraldemænd, som ikke genoptager arbejdet senest mandag, mister deres job.

- Vi varslede i Arbejdsretten, at de skraldemænd, som ikke genoptager arbejdet fredag, vil modtage et brev lørdag. Her vil der stå, at de, som ikke genoptager arbejdet mandag morgen, er at betragte som udblevne og dermed opsagte. De, der møder op og arbejder mandag morgen, er fortsat ansat, fortæller Karsten Linderskov, driftschef ved RenoNorden.

Han tilføjer, at den nu ugelange konflikt i Vejle kommer bag på RenoNorden.

- Vi er uvante med sådan en situation. Der er på det danske arbejdsmarked alle mulige systemer, som står til rådighed for at behandle uenigheder. Vi overholder den overenskomst, der er indgået, og det har vi en forventning om, at modparten også gør, men desværre bruger man fra vores modparts side ikke det system, der er aftalt i denne sag. I stedet bliver vi mødt af gadens parlament og det allerstærkeste kampskridt, nemlig arbejdsnedlæggelse, siger Karsten Linderskov.

Karsten Linderskov, driftschef i RenoNorden
Annonce

- Ganske rædsomt

Han vil ikke komme ind på, hvad konflikten koster RenoNorden økonomisk.

- Men jeg kan sige så meget, at det er ganske rædsomt, siger Karsten Linderskov.

Først når konflikten er overstået, ved RenoNorden med sikkerhed, hvad strejken har kostet i manglende betaling og eventuelle krav om kompesation fra Vejle Kommune.

- Det er noget af det, vi skal have en snak med Vejle Kommune om på den anden side af konflikten, siger Karsten Linderskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Give starter ligaen i København

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce