Annonce
Erhverv

Kongekrone til Bredal Kro

Elkær Mathiassen er stolt over, at kroen har fået kongekronen tilbage, og at man nu igen må bruge benævnelsen kongeligt privilegeret. Foto: Michael Svennningsen
Annonce
bredal - Som én ud af fem kroer i Danmark har Bredal Kro i Bredal fået tilladelse til at anvende kongekronen og benævnelsen kongelig privilegeret.

Et forbud mod privilegerede kroers brug af kongekronesymbolet er ophævet, og Bredal Kro har som en af de første kroer fået sine kongelige privilegier tilbage.

- Bredal Kro har fungeret som kro siden 1756 og fik status af kongelig privilegeret kro i 1847. Kroen har således været haft kongelige privilegier i mere end 250 år, fortæller indehaver af Bredal Kro, direktør Elkær Mathiassen.

Han overtog kroen i efteråret 2015, og siden har en gennemgribende renovering givet roen et løft. Kroen er i dag hotel og gourmetrestaurant. Det er Rigsarkivet, der står for tilladelserne, og indtil nu har man modtaget otte ansøgninger.

- Vi har givet fem kroer en tilladelse til igen at anvende kronen, siger Ronny Andersen, arkivar i Rigsarkivet.

Han ønsker dog ikke a oplyse, hvilke kroer, der har fået en tilladelse, men oplyser, at der er tale om fire kroer i Jylland og en enkelt kro på Fyn.
Er det ikke skuffende, at Rigsarkivet i løbet af tre måneder kun har modtaget otte ansøgninger, når man tænker på den ballade, der har været i forbindelse med, at kroerne mistede den lukkede kongekroen?

- Det har jeg ingen holdning til, siger Ronny Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Husk at sortere: Eksplosion i skraldebil skyldtes gasflasker

Annonce