Annonce
Fredericia

Konkurrencen er for hård: Slut med 10. klasse på Fredericia Realskole

Fredericia Realskoles bestyrelse har besluttet at nedlægge skolens 10. klasse fra næste skoleår. Arkivfoto
Privatskolen vil fra næste skoleår ikke længere have en 10. klasse. Fredericia Realskole har haft faldende søgning til tilbuddet, og desuden tiltrækkes mange unge af andre tilbud efter 9. klasse.

Fredericia: Fra næste skoleår er det ikke længere muligt at gå i 10. klasse på Fredericia Realskole.

Privatskolen har valgt at nedlægge tilbuddet, og beslutningen er meddelt til forældrene.

- Vi skal være den bedste skole for de elever, vi har. Der har været lidt svingende søgning til vores 10. klasse. Når elever søger ind, skal der gerne være et vist antal klassekammerater, så man bliver en del af et ungemiljø. Det kan vi ikke være sikre på, når der ikke er så mange, siger skoleleder Pernille Aarøe Petersen.

Fredericia Realskole har oplevet en mindre søgning til 10. klasse fra skolens egne elever, fortæller skoleleder Pernille Aarøe Petersen. Foto: Peter Leth-Larsen

Elever vil videre

I år er der 16 elever på årgangen, og før sommerferien var der 20. Økonomisk er det mere rentabelt med en lidt større klasse. Men økonomi har ifølge skolelederen ikke alene været afgørende.

- Vi har en stor udskolingsafdeling, og vi har tre 9. klasser. Mange af de elever er modne til at komme videre efter 9. klasse, og derfor har søgningen til 10. klasse heller ikke været så stor fra vores egne elever, siger Pernille Aarøe Petersen.

For fem år siden blev der indført en uddannelsesparathedsvurdering af alle elever i 8. klasse. Det har gjort en forskel for landets 10. klasser, mener realskolens leder.

- Her italesatte mand, at eleverne gerne skulle tidligere i gang med en ungdomsuddannelse. Det har sporet mange forældre og elever ind på, at man skal videre efter 9. klasse, siger Pernille Aarøe Petersen.

Annonce

Spændende nyt tilbud på IBC

Skolelederen mener stadig, at en del elever vil have gavn af et 10. klasses tilbud. Men fremover bliver det ikke på privatskolen på Købmagergade.

- Mange vil have godt af at modnes et år, men der er andre aktører på markedet. For eksempel efterskolerne, det kommunale 10. klasses tilbud, og så kommer der også det erhvervsrettede 10. klasses tilbud på IBC, som lyder rigtigt spændende, siger Pernille Aarøe Petersen.

Fredericia Realskole har flere gange i de senere år udvidet med nye klasser på grund af stor søgning. Derfor er der i dag tre spor i alle årgange fra 5. klasse.

- Helt konkret bliver der et klasselokale ledigt næste år, og det vil give lidt fleksibilitet på de fysiske rammer, hvor der er lidt pres på. Men det har ikke været bevæggrunden for beslutningen, siger skolelederen.

Der går cirka 550 elever på Fredericia Realskole.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kæmpe tilflytning til Vejle, Kolding, Fredericia og Middelfart kan mærkes hos leverandør: Skal levere varme til 32.000 nye huse

VEJLE For abonnenter

Erhvervsområde midt i byen er dødsdømt og erstattes af 110 boliger i løbet af de kommende fire år: Det kan du vente dig

Navne

Idrætsklub hædrer to af de mest holdbare personer: Thorkild Bo løb fra et helt fodboldhold

Alarm 112

Mand truede bekendte med kniv - igen: Politiet går efter at få ham fængslet

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Jelling For abonnenter

Vejles borgmester vidste ikke, hvornår beboerne på Center Sandvad ville flytte ind - Udlændingestyrelsens svar er uklart

Fredericia For abonnenter

Anna og veninderne laver mad med faglært kok: - Vi vil være Danmarks bedste ungdomsskole

Hedensted

177 grunde revet væk: Nu vokser stor-udstykning med to etaper mere

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Hedensted For abonnenter

Straffet for døde insekter og størknet olie ved fritureområde: Grillbar får sur smiley og bøde

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Annonce