Annonce
Vejle

Konservativ spidskandidat i nye hårde angreb på Venstre: 'Vi vil ikke lukke en af byens vigtigste trafikårer'

Efter at spidskandidaturet var sikret, kunne Dan Arnløvs kampagneleder, Christian Fuhlendorf, folde reklamebanneret ud. Foto: Kaare Johansen
Dan Arnløv benyttede den konservative generalforsamling til at lægge afstand til Venstre og understrege, at blå blok i Vejle ikke står samlet før efterårets kommunalvalg.

Vejle: De Konservative har udnævnt hovedfjenden til det kommende kommunalvalg - og det er ikke et rødt parti.

Yndlingsofret er et parti, Det Konservative Folkeparti har samarbejdet med i årtier både lokalt og på landsplan, nemlig Venstre.

Også ved det seneste byrådsvalg i Vejle var Venstre den foretrukne samarbejdspartner via en aftale på valgnatten. Konstitueringen indbragte den konservative gruppeformand, Dan Arnløv, posten som viceborgmester og formand for kultur-  og idrætsudvalget.

Annonce

Men i virkeligheden har de to partier siden været mere i kollision end koalition siden. Og på mandagens generalforsamling og opstillingsmøde valgte Dan Arnløv endnu engang at lægge afstand til sin nuværende samarbejdspartner, der som bekendt sidder på borgmesterposten med Jens Ejner Christensen i spidsen:

- Vi er ikke borgerlige som Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Vi vægter ikke systemet over mennesker, som i Jytte Jensen-sagen. Vi vil ikke lukke en af byens vigtigste trafikårer, Sønderbrogade. Vi vil ikke forære 150 millioner kroner til posthusgrundsprojektet, og vi har respekt for demokratiet i modsætning til borgmester og kommunaldirektør, der arbejder mod byrådets flertal, lød det i Dan Arnløvs kandidattale.

Ingen modkandidat

Forsamlingen bakkede uforbeholdent op bag partiets topkandidat ved de seneste fire valg. Dan Arnløv blev genvalgt som spidskandidat uden modkandidat. Og der var ros fra lokalformand Bent Eskesen.

Formand Bent Eskesen mindedes inden sin beretning tre store konservative, der er døde det seneste halve år. To var fra Vejle - tidligere gruppeformand i Vejle Byråd Ove Nielsen og tidligere transportminister Flemming Hansen. Og senest er tidligere partileder og statsminister Poul Schlüter gået bort. Foto: Kaare Johansen

16. november vil det vise sig, om der også er opbakning fra vælgerne. Ikke overraskende er Dan Arnløv og resten af de lokale konservative overbevist om, at der venter en valgsejr. Ved det seneste valg i 2017 var partiet, ifølge formand Bent Eskesens beretning, få hundrede stemmer fra at sikre sig et tredje mandat - det skal hentes denne gang.


Det er slemt, når en kommunalpolitiker vil agere embedsmand, men værre, når en embedsmand vil agere politiker.

Tage Schmidt, nummer to på den konservative liste


Optimismen bunder ikke mindst i succesen på landsplan med partileder Søren Pape i spidsen. Om de fine meningsmålinger helt præcist kan omsættes til lokale mandater, turde Dan Arnløv ikke love:

- Men vi vil arbejde stenhårdt, og selvtilliden er høj. Vi har et godt kandidatfelt med 50 procent kvinder. Det er der ingen af de øvrige partier, der kan matche, lød det fra spidskandidaten, inden det blev de øvrige kandidaters tur til at gøre reklame for sig selv.

Annonce

Veteran til tops

Den opgave lykkedes, ifølge stemmeafgivningen, bedst for en af partiets erfarne kræfter, tidligere erhvervskundechef i Danske Bank Tage Schmidt. Han blev stemt ind på listens andenplads foran listens yngste, den 20-årige KU'er Amalie Thomsen.

De Konservative havde valgt den store sal i Bygningen - arbejdernes tidligere forsamlingsbygning - som ramme om partiforeningens generalforsamling. Foto: Kaare Johansen

Tage Schmidts kandidattale indeholdt endnu et af aftenens angreb på kommunens administration, hvor ikke mindst kommunaldirektør Niels Ågesen måtte stå for skud. Uden at nævne navne kom Tage Schmidt med følgende konstatering.

- Det er slemt, når en kommunalpolitiker vil agere embedsmand, men værre, når en embedsmand vil agere politiker.

Den konservative liste

De lokale medlemmer af Det Konservative Folkeparti sammensatte mandag aften listen til det kommende byrådsvalg i Vejle - med det forbehold, at listen stadig er åben for nye kandidater, der i givet fald kommer under de 10, der i går blev fordelt på følgende måde: 

  1. Dan Arnløv Jørgensen
  2. Tage Schmidt
  3. Amalie Thomsen
  4. Gitte Eriksen
  5. Michael Nørtoft Frydensberg
  6. Jens Erik Høj-Pedersen
  7. Isabella Bert Kure Kristensen
  8. Dorte Pannicke Christiansen
  9. Henrik Sandholm
  10. Dorthe Schmittroth Madsen

Om godt fem måneder vil det vise sig, om de konservative kan ride videre på den bølge af succes, lokalafdelingen oplever. Formand Bent Eskesen kunne konstatere, at kommuneforeningen i dag har 186 medlemmer - cirka 60 flere end ved seneste generalforsamling.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Hedensted

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Annonce