Annonce
Hedensted

Konservative i snæver fremgang: Vi er glade for, der er stadig er konservative vælgere

Konservatives spidskandidat Søren Vanting (t.h.) var en glad mand, da resultat tirsdag aften tikkede ind. Foto: Michael Svenningsen

Ved aftenens kommunalvalg har Konservative fået fem stemmer mere end ved sidste valg. Det så ellers længe ud til, at partiet ville gå tilbage.

Hedensted: Ved kommunalvalget for fire år siden fik Konservative 1,5 procent af stemmerne, og procentdelen lød på det samme, da stemmerne tirsdag aften blev talt op i Hedensted Kommune. Dog har partiet fået fem stemmer mere end ved sidste valg.

- Vi er glade for, vi er gået frem, og at der stadig er konservative vælgere i kommunen, fortæller partiets spidskandidat Søren Vanting til Folkebladet.

Konservative kom i alt op på 406 stemmer i Hedensted Kommune. Partiet har ved dette valg indgået et valgforbund med Liberal Alliance, og det samarbejde er Søren Vanting glad for.

- Vi vil blandt andet arbejde for en lavere skat sammen. Hver måned har vi sat os ned og talt om byrådets dagsorden, siger han.

Det så i en stor del af aftenen ud til at gå tilbage for Konservative, men da stemmerne fra Løsning, som de sidste i kommunen, blev talt op, så resultatet anderledes ud.

- Det er én mands skyld, siger Søren Vanting med et smil og peger på sin partifælle Lars Jensen, der netop er fra Løsning.

Så længe man ikke er i byrådssalen, kæmper man en kamp for at komme ind. Ifølge prognosen skulle vi ikke gå frem, men det er vi alligevel.

Søren Vanting, Konservative

Flere lokale kandidater

Søren Vanting har oplevet valgkampen i år som værende sober.

- Så længe man ikke er i byrådssalen, kæmper man en kamp for at komme ind. Ifølge prognosen skulle vi ikke gå frem, men det er vi alligevel, fortæller han.

- Hvis vi havde flere lokale kandidater, havde vi måske også fået flere stemmer, fortsætter han.Konservative stillede ved dette valg op med tre kandidater, men partiet vil nu arbejde for at få flere lokale repræsentanter.

Annonce
Vejle

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Vejle For abonnenter

Konkurstruet daginstitution reddet to dage før lønningsdag: 'Det ville være en særdeles alvorlig situation'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE For abonnenter

92-årige Jørn kan fortsat hverken komme ind eller ud af sit 'handicapfjendtlige' hjem: - Hvis der opstår brand, når jeg nok ikke ud

Jelling For abonnenter

Borgmesteren holdt på hemmeligheden i en uge: 51 millioner kroner bliver drysset ud over Jelling - læs hvordan monumentområdet skal gøres færdigt

Hedensted

Deltag i debatten: Hvordan løser vi problemet med uro og hærværk i Hedensted?

Billund For abonnenter

Forældre råber op efter skolehelvede for 10-årige Kristian: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Vejle

Se video: De ønsker mere hjælp og mindre bureaukrati - her er løfterne fra fire byrådsaspiranter til mennesker med handicap

Vejle For abonnenter

Landsby opgiver at skaffe penge til ny dagligvarebutik - nu rettes det sidste spinkle håb mod de store discountkæder

Alarm 112

Hærværksbølge fortsætter ufortrødent: Parkeret bil fik skåret dækkene op

Vejle

Energipriser på himmelflugt: Sådan bliver regningen for 60.000 varmekunder i Vejle, Fredericia og Kolding

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Hedensted

Fakkeltog aflyst i sidste øjeblik: Arrangører er bange for at optrappe konflikt

Egtved For abonnenter

Livsfarligt våben lå frit tilgængeligt, og medarbejdere kunne risikere at falde i gylletank: Landmand får adskillige påbud for ikke at sikre forsvarlige arbejdsforhold

Vejle

Finalefeltet til Årets Bil er nærmest helt elektrisk: Se hvilke syv biler, der kvalificerede sig

Annonce