Annonce
Debat

Konservative tager ansvar for kommunens økonomi og velfærd

Læserbrev: Kære Jørgen Bruun.

Tak for din analyse af valgresultatet. En lidet objektiv og tydeligt meget forkert analyse - men dog din analyse uagtet.

På valgnatten kunne Det Konservative Folkeparti efter kort tids forhandlinger sætte sig for bordenden af Vejen Kommune de næste fire år. Det kunne vi, fordi valgets tale var klar: Konservative gik 2 mandater og 2.017 stemmer frem. Frank Schmidt-Hansen fik 2.519 personlige stemmer: En rekord i Vejen Kommunes historie og 112 flere end den næste i top-5 (Egon Fræhr i 2013).

Annonce

Kort sagt belønnede vælgerne vores lyst og evne til at tage ansvar for fremtidens Vejen Kommune. Vi har på intet tidspunkt lagt skjul på kommunens økonomiske situation og har ikke kunnet afvise en skattestigning. Denne skattestigning er der nu bred enighed om i byrådet, hvor 24 ud af byrådets 27 medlemmer står bag konstitueringsaftalen - herunder også Venstre. Og på intet tidspunkt under valgkampen har vi hørt Venstre afvise en skattestigning som et muligt (og nødvendigt) redskab. En skattestigning er ikke sjov: Men det er nødvendigt og ansvarligt, hvis ikke vi skal ind og skære i kernevelfærden.

En skattestigning er ikke sjov: Men det er nødvendigt og ansvarligt, hvis ikke vi skal ind og skære i kernevelfærden.

Og så ville det klæde hr. Jørgen Bruun, hvis han havde læst konstitueringsaftalen igennem, inden han farede til tasterne. Konservative har netop insisteret på, at en skattestigning i Vejen Kommune udelukkende kan komme på tale, hvis kommunen får lov til at beholde alle pengene selv. Hvis ikke vi kan få en undtagelse fra de nuværende skatteregler, kommer en skattestigning slet ikke på tale - og ingen af borgernes penge kommer således til at flyde mod hovedstaden.

Og så hyler det for øvrigt lidt skingert, når hr. Jørgen Bruun selv sammen med resten af Venstre og Socialdemokratiet stemte for en skattestigning tilbage i 2010 - hvor Konservative på det tidspunkt stemte imod. Hvordan er det lige med sten og glashus?

I Det Konservative Folkeparti glæder vi os til at sætte retningen for Vejen Kommune sammen med de andre partier i byrådet. Tak til A, V og SF for indgå i et bredt samarbejde med Konservative i det kommende byråd. Sammen kommer vi længst.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Debat

Synspunkt i drikkevandsdebat: Mange ord - nul bevis

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Annonce