Annonce
Debat

Konservativt folketingsmedlem fra Vejle: Regeringen fører landsskadelig erhvervspolitik

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Hvad er vores velfærd og velstand uden erhvervslivet? Svaret er ingenting.

Erhvervslivet er rygraden i det danske samfund, der giver os den velfærd og de arbejdspladser, vi har brug for.

Selvom hovedstaden har taget store slag under krisen, er særligt Sydjylland også ramt hårdt.

Eksempelvis er Kolding Kommunes virksomheder ramt hårdt. Ud af de ca. 40.000, der er privatansatte i kommunen, har omkring 3000 mistet deres arbejde.

Alt i alt står mange over for udfordringer om at holde sig i gang, og selvom regeringen har brugt knap 27 mia. kr. på kompensationsordninger for at sikre dette, holder ordningerne dem kun i gang på lånt tid.

Det ses allerede i køen af ledige, der er vokset op imod 37.000 siden Danmarks nedlukning 9. marts 2020.

Det er et problem, vi ser nationalt såvel som lokalt. Eksempelvis er Billund Kommunes ledighedsprocent steget med 1,1 procentpoint siden sidste år, hvilket efterlader dem med en ledighed på hele 3,5 procent på trods af, at de året forinden havde Sydjyllands laveste ledighed.

Alligevel har man ikke set skyggen af en langsigtet plan for dansk økonomi fra regeringens side. Tværtimod føres en politik, der unødvendigt trækker 11.000 mennesker ud af arbejdsmarkedet og ligefrem modarbejder erhvervslivets ønsker ved at beskatte det endnu hårdere.

For at gøre slemt værre har regeringens finanspolitik en direkte negativ effekt på den strukturelle beskæftigelse i Danmark med en jobeffekt på ingen anden end minus 100.

I Det Konservative Folkeparti giver sådan en hovedregning ikke mening.

I vores finanslovsudspil har vi nemlig sat fokus på det behov, vi møder i erhvervslivet og gennem de ændringer, vi vil opleve i 2021 såvel som længere ude i fremtiden.


Vi ønsker at sætte de bedste vilkår for at skabe langvarig vækst og gøre danske virksomheder konkurrencedygtige på det internationale marked. Derfor vil vi sænke selskabsskatten fra 22 til 19 procent og hæve grænsen, så man først betaler topskat, når man tjener mere end 800.000 kr.

Niels Flemming Hansen


Vi ønsker at sætte de bedste vilkår for at skabe langvarig vækst og gøre danske virksomheder konkurrencedygtige på det internationale marked.

Derfor vil vi sænke selskabsskatten fra 22 til 19 procent og hæve grænsen, så man først betaler topskat, når man tjener mere end 800.000 kr.

Vi vil skabe 34.000 arbejdspladser - noget, som mange i ledighedskøen har mærket vigtigheden af på egen krop.

Det skylder vi os selv og ikke mindst de generationer, der skal overtage vores velfærdssamfund.

Vi må få Danmark tilbage på rette spor frem for at føre en finanspolitik, der direkte skader et i forvejen sårbart arbejdsmarked under og efter pandemien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Sport

Give starter ligaen i København

Annonce