Annonce
Vejle

Konsulenter skal kulegrave Vejles ældrepleje: 'Meget af alt det her er kommet som lyn fra en blå og klar himmel'

- Jeg synes jo, at meget af alt det her er kommet som lyn fra en blå og klar himmel, siger udvalgsformand Kenneth Fredslund Petersen (DF). Arkivfoto: Mette Mørk
Målet er blandt andet at finde ud af, om medarbejderne og deres ledere har de rette kompetencer.

Vejle: Vejle Kommunes ældreområde skal kulegraves.

Det er medlemmerne i byrådets seniorudvalg i løbet af onsdagen blevet enige om.

Torsdag morgen har de derfor indkaldt til et ekstraordinært møde for at sætte gang i processen med at finde en ekstern aktør - et konsulentfirma - til opgaven.

Annonce

Denne aktør skal ifølge dagsordenen til mødet og formand Kenneth Fredslund Petersen (DF) undersøge, om borgerne, de pårørende og medarbejdere er tilfredse med henholdsvis plejen og deres job.

Men det skal skal også bagefter stå klart, om medarbejderne og deres ledere har de rette kompetencer eller ej. Hvilket en række historier i Vejle Amts Folkeblad har sået tvivl om den seneste tid.

Flere har stået frem og fortalt om problemer med især arbejdsmiljøet.

Ramte som et lyn

- Jeg synes jo, at meget af alt det her er kommet som lyn fra en blå og klar himmel. Seneste trivselsundersøgelse viste eksempelvis, at medarbejderne overvejende er tilfredse med deres arbejde. Så kommer alle de her historier frem, der viser et helt andet billede.

- Det er svært for mig at vide bedre. Så det skal vi have undersøgt af nogen udefra, forklarer Kenneth Fredslund Petersen inden mødet.


Jeg synes jo, at meget af alt det her er kommet som lyn fra en blå og klar himmel. Seneste trivselsundersøgelse viste eksempelvis, at medarbejderne overvejende er tilfredse med deres arbejde. Så kommer alle de her historier frem, der viser et helt andet billede.

Kenneth Fredslund Petersen (DF)


Formålet med undersøgelsen er, ifølge dagsordenen, at få udfordringerne frem i lyset og på den baggrund iværksætte de nødvendige tiltag for at "sikre et ældreområde, der fremadrettet er kendetegnet ved at have høj kvalitet båret af de rette medarbejder- og ledelseskompetencer".

Annonce

Flere og flere sager

Især hjemmeplejens Distrikt Vest 2, Højagercentret i Jelling og midtbyens Plejecenter Gulkrog har fyldt i avisens spalter. Det har gjort indtryk, og det er da også på den baggrund, at undersøgelsen skal sættes i gang - nu.

- Vi har faktisk haft planer om at sætte gang i en undersøgelse af området. Nu fremrykker og opskalerer vi den. Det er nødvendigt, for der bliver jo ved med at dukke sager op, erkender Kenneth Fredslund Petersen.

Han påpeger, at det er nødvendigt, at opgaven varetages af en ekstern aktør.

- Der skal ikke efterfølgende kunne sås tvivl om resultatet, som han siger.

Som formand for seniorudvalget er han trods de mange historier fortsat fuld af fortrøstning.

- Jeg er stadig af den overbevisning, at ældreområdet i Vejle Kommune overvejende er velfungerende, siger Kenneth Fredslund Petersen.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce