Annonce
Billund

Kontakten genåbner i Frivilligcenter Billund

Egil Hvid-Olsen, formand for Kontakten, er glad for, at foreningen kan genåbne i lånte lokaler. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Kontakten genåbner sidst i august i Frivilligcenter Billunds lokaler. Det bliver dog med stærkt begrænset åbningstid.
Annonce

Grindsted: Kontakten genåbner sidst i august.

Foreningen, der med udgangspunkt i Østerbrogade 2, tilbyder daglig lektiehjælp, sprogtræning, rådgivning og sociale samvær i hverdagen for mange af Grindsteds flygtninge og indvandrere, har fået lov at låne lokaler hos Frivilligcenter Billund.

Mødestedet har ellers været lukket, siden covid-19 lukkede Danmark ned, hvilket for nyligt fik formanden for Kontakten, Egil Hvid-Olsen, til at ytre en bekymring for, at flygtningene halter bagud oven på coronakrisen.

Nu kommer der dog et lille lyspunkt, da Kontakten onsdag den 26. august åbner i kantinen på Nymarksvej 10.

Årsagen til, at man har fundet et erstatningslokale, er, at foreningens egne lokaler på Østerbrogade er for små. Der ville kun kunne være fire i lokalerne, hvis man skal leve op til de gældende retningslinjer ifølge formanden:

- Det er bare ikke nok. I kantinen i Frivilligcenter Billund må vi være 16 personer, siger Egil Hvid-Olsen.

- Det er nok indtil corona'en stopper. Vi må se, om reglerne ændrer sig så meget, at vi kan tage vores egne lokaler i brug inden da. Jeg tvivler bare på, om det er realistisk, inden der kommer en vaccine, tilføjer formanden.

Annonce

Måske sidste gang

Foreningen kan derfor måske have brugt lokalerne på Østerbrogade for sidste gang. Der ligger nemlig - godt nok ukonkrete - planer for, at foreningen skal væk derfra. Blandt andet fordi menighedsrådet er interesseret i at købe bygningen for at kunne fritlægge udsigten til Grindsted Kirke fra nord og øst.

- Vi ligger i forhandler, som godt nok er sat på pausen, med kommunen om at finde nye lokaler, så det kan være, at det falder sammen. Det er ikke til at vide. Der er flere ting, som skal løses, før vi kan få klarhed over, hvor vi skal være, siger Egil Hvid-Olsen.

Annonce

Kun én dag

Normalt har Kontakten åben alle hverdage fra klokken 14-18. I de lånte lokaler kan man dog kun holde åbent hver onsdag fra klokken 15-18, da lokalerne bruges til andre formål på de andre normale åbningstider.

- Vi skærer fire hele dage væk og en time om onsdagen, men det skal nok gå. Det giver mulighed for, at vi lige kan give nogle et skub, hvis de har behov for det til en større opgave, og så må vi se, hvor meget tid der ellers er til lektiehjælp, siger Egil Hvid-Olsen.


Det giver mulighed for, at vi lige kan give nogle et skub, hvis de har behov for det til en større opgave

Egil Hvid-Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetilfælde kan spores til minkfarme - over en million mink skal aflives

Vejle

Et par hundrede brandalarmer er påvirket af strømsvigtet

Annonce