Annonce
Trekantområdet

Kontorhus-byggeri sat på pause: Fuglen er fløjet

Sådan kommer det nye kontorhus til at se ud set fra Østerbrogade, når der engang melder sig en ny kunde på banen. Det rødbrune hus er det eksisterende kontorhus, hvor blandt andre Tegnestuen Mejeriet holder til. Illustration: Danica Ejendomme
Danica Ejendommes planer om at bygge nyt kontorhus og p-hus i Kolding Åpark er sat midlertidigt i bero. Kunden skred, mens lokalplanen blev lavet.
Annonce

Kolding: Byggeriet af et nyt stort kontorhus og et parkeringshus med plads til 280 biler i Kolding Åpark er sat i bero.

Det oplyser direktør Thomas Engstrøm fra Danica Ejendomme, som ellers i foråret bad Kolding Kommune om at lave en lokalplan for det store byggeprojekt. Nybyggeriet skulle opføres lige ved siden af det allerførste kontorhus, der blev bygget i Kolding Åpark tilbage i 2008. Det er her blandt andre Tegnestuen Mejeriet holder til, og også denne ejendom ejer Danica Ejendomme.

Nu er Kolding Kommune klar med den nye lokalplan. Til gengæld er Danica Ejendomme ikke længere klar til at bygge.

Protester

  • Kolding Kommune har modtaget indsigelser mod lokalplanen fra Foodies A/S og Vista Food Aps, begge virksomheder ligger i Kolding Åpark.
  • Begge virksomheder har påpeget, at et p-hus ikke bør have en placering ud mod Kolding Å men i stedet placeres centralt i Design City, så det er nemt tilgængeligt for alle virksomheder i området.
  • Indsigelserne har ikke givet anledning til ændringer i lokalplanen, som er godkendt af politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget.
Annonce

Ikke hurtigt nok

Thomas Engstrøm oplyser, at Danica Ejendomme havde en kunde til det nye kontorhus med tilhørende p-hus, da selskabet i foråret bad Kolding Kommune om at udforme en ny lokalplan for området.

Den oprindelige lokalplan for området banede godt nok også vej for såvel kontorhus som p-hus - men ifølge Thomas Engstrøm var der nogle krav i lokalplanen, som forhindrede det byggeri, som Danica Ejendomme ønskede at opføre.

- Vi vil jo gerne opfylde vores kunders behov, så der var fire-fem forhold, som skulle ændres i lokalplanen. Det ville Kolding Kommune gerne rette til, siger Thomas Engstrøm.

Og i mellemtiden gik kunden altså sin vej.

- Det gik ikke hurtigt nok for vores kunde med at få lavet en ny lokalplan, så byggeriet kunne komme i gang. Men Kolding Kommune kan selvfølgelig ikke bøje reglerne, og kommunen kunne ikke have gjort det hurtigere, siger Engstrøm.

Annonce

Raketfart

Så nu er byggeriet sat i bero.

- Men nu er vi klar til at gå i gang med raketfart, lige så snart den næste kunde kommer, siger Danica-direktøren fortrøstningsfuld.

Den byggeplan, der ligger i skuffen og venter på den rette kunde, rummer et kontorhus i seks etager på 4600 kvadratmeter og et parkeringshus med 280 pladser, som skal dække behovet for det nuværende og det kommende kontorhus og give plads til lidt flere. De to Danica-ejendomme udløser nemlig kun krav om 192 parkeringspladser.

Set inde fra Kolding Åpark og ud mod Østerbrogade kommer byggeriet til at se sådan ud. I forgrunden er det p-huset. Illustration: Danica Ejendomme
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce