x
Annonce
Ikast-Brande

Kontrolgruppe sparer det offentlige for mange udgifter

Den kommunale kontrolgruppe undersøgte 203 sager i 2019 og fandt et beløb på 5,9 millioner kroner. Nogle sager bliver undersøgt af politiet. Arkivfoto
Snyd med blandt andet sygedagpenge og kontanthjælp blev opdaget af kommunens kontrolgruppe.

Ikast/Brande: I lighed med andre kommuner findes der i Ikast-Brande Kommune en kontrolgruppe, der har som formål at opfange snyderi og fejl med de offentlige ydelser. Kontrolgruppen har udarbejdet et notat, som beskriver, hvordan resultatet har været i 2019, og her slås det fast, at indsatsen virkede.

Formuleringen dækker over det faktum, at kontrolgruppen har formået at stoppe nogle offentlige ydelser, som borgerne uretmæssigt modtog. Gruppen har behandlet 203 sager, og værdien af de sager løber op i cirka 5,9 millioner kroner. Det betyder, at staten og kommunen fremover i alt sparer dette beløb pr. år.

Annonce

Borgerne melder ind

Kontrolgruppen kan hente en masse informationer via diverse it-systemer. Det er blandt andet blevet muligt at samkøre registre fra Udbetaling Danmark med kommunens registre. Udbetaling Danmark står blandt andet for udbetaling af førtids- og folkepensioner, boligydelse og boligsikring samt børnetilskud. I notatet fra kontrolgruppen lægges der dog ikke skjul på, at langt de fleste sager stammer fra anmeldelser, som borgerne i kommunen har sendt ind.

Notatet til Arbejdsmarkedsudvalget indeholder en oversigt over fordelingen af sager, men kun for de områder, der administreres af Udbetaling Danmark. 36 sager handler om børnetilskud, og kun otte sager vedrører boligstøtte og pension. Langt de fleste sager stammer således fra andre områder.

Arbejdsmarkeds- og borgerservicechef Charlotte Sørensen fortæller til avisen, at de fleste sager er fundet på kontanthjælpsområdet og sygedagpengeområdet. Det handler typisk om situationer, hvor en borger modtager kontanthjælp eller sygedagpenge, samtidig med at den pågældende har en arbejdsindtægt. Fire sager er sendt til politiet med henblik på stillingtagen til eventuelt bedrageri.

Fremover har Arbejdsmarkedsudvalget bedt om en opfølgning hvert kvartal. Udvalgets formand Birthe Sørensen (S) udtaler, at det først og fremmest handler om at følge udviklingen i løbet af året i stedet for kun at se på det en gang om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Vand fosser ud på Jennumvej

Hedensted

On the Corner kan ikke få corona-lån: Vi ved ikke, hvornår hjælpepakkerne kommer

Vejle

Det tegner foreløbigt godt: Vejle Sygehus bidrager til dansk corona-lyntest

Annonce