Annonce
Erhverv

Koreanere på virksomheds-dating i Vejle - søger samarbejde med lokale iværksættere

Green Tech Center får mandag besøg af en større sydkoreansk delegation, som håber på at finde lokale samarbejdspartnere. Arkivfoto

Delegation fra Sydkorea besøger Green Tech Center for at finde lokale partnere og udveksle ideer og erfaringer.

Annonce

Vejle: Lokale virksomheder får mulighed for at finde en partner fra Sydkorea, når Green Tech Center i Dandy Business Park mandag får besøg af en række virksomheder fra den delte østasiatiske halvø.

- Koreanerne er interesserede i at skabe kontakt med lokale virksomheder og udveksle erfaringer og ideer og måske finde en samarbejdspartner blandt nogle af vores iværksættere og startup'ere, fortæller Jeanette Kristensen fra Green Tech Startup om arrangementet, der har deltagelse af 10 koreanske forskere og 22 virksomheder.

- Hovedparten af virksomhederne er innovative og højteknologiske virksomheder. Det er områder, hvor sydkoreanerne står meget stærkt. I Danmark er virksomhederne til gengæld længere fremme med den grønne omstilling og det er noget, som koreanerne er meget interesserede i. På den måde håber vi at få matchet nogle lokale virksomheder med nogle koreanske virksomheder eller forskere til glæde for begge parter, fortæller Jeanette Kristensen.

Koreanerne er interesserede i at skabe kontakt med lokale virksomheder og udveksle erfaringer og ideer og måske finde en samarbejdspartner blandt nogle af vores iværksættere og startup'ere.

Jeanette Kristensen, Green Tech Center

P4G

P4G - Partnering for Green Growth and the Global Goals 2030 - er et netværk af otte medlemslande, som arbejder på at imødegå den globale opvarmning ved at udvikle partnerskaber mellem erhvervsliv og regeringer.Målet er at fremme konkrete løsninger på FN's 17 verdensmål og klimaaftalen fra Paris i 2015.

P4G blev oprettet på initiativ af statsminister Lars Løkke Rasmussen som svar på, at præsident Donald Trump i 2017 trak USA ud af Paris-klimaaftalen.

Mødet i København den 19. og 20 oktober er det første topmøde i P4G-regi.

De otte medlemslande er: Danmark, Chile, Etiopien, Kenya, Mexico, Sydkorea, Colombia og Vietnam.

Annonce

Pegede selv på Vejle

Delegationen, der mandag kommer til Vejle, er en del af en større sydkoreansk delegation, der blandt andet tæller præsident Moon Jae-In, som fredag og lørdag deltager i det første P4G-topmøde i København med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Det er koreanerne selv, der har udtrykt ønske om at besøge Green Tech Center i Vejle, fortæller Jørgen Andersen, direktør i Dandy Business Park.

- Koreanerne er meget interesserede i at høre mere om Triple Helix, som vi arbejder meget med i Green Tech Center. (Triple Helix er betegnelsen for et samarbejde mellem erhvervsliv, forskning og det offentlige hvis mål er at skabe vækst og arbejdspladser gennem innovation, red.) Vi har tidligere, i 2017 og 2018, haft besøg i Green Tech Center fra Sydkorea og det har gjort, at koreanerne selv har sagt, at de ville se Green Tech Center under besøget i Danmark, fortæller Jørgen Andersen.

Annonce

Besøger Jelling og Fjordenhus

Den koreanske delegation er i Vejle i tre dage, hvor deltagerne også skal besøge blandt andet Kongernes Jelling og Fjordenhus.

Koreanerne har desuden sendt en invitation til de lokale virksomheder om gratis at deltage i en stor handelsmesse i Sydkorea til december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Erhverv

Generationsskifte: Banken sprang fra i 11. time, men 23-årig landmand nægtede at opgive livet som selvstændig

Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Alarm 112

Kvinde kører spritkørsel gentagne gange - uden kørekort

Annonce