Omkring 20 iværksættere fra Sydkorea besøgte mandag Vejle for at finde investorer og partnere.
Vejle: Et kamera i en bold, som gør hunde- og katte-ejere i stand til at holde øje med og aktivere kæledyret, mens de selv er på arbejde og en kasse til avl af spiselige insekter.
Det var to af produkterne, som en delegation af koreanske iværksættere havde med til Vejle mandag, hvor de som en del af den officielle P4G-delegation besøgte Green Tech Center.
Den koreanske delegation var i Vejle for at finde lokale investorer eller partnere, der vil samarbejde med de innovative koreanske iværksættere.
Leg med katten på arbejde
- Jeg har selv en kat og jeg fik ideen til kuglen, fordi jeg ville aktivere min kat, mens jeg var på arbejde. Det førte til, at jeg fandt på Cam.O, som er en bold med et indbygget kamera og som man kan fjernstyre via sin mobiltelefon. Der er desuden indbygget mikrofon og højtaler, så man kan kommunikere med sit kæledyr, fortæller 31-årige Dorian Kim fra firmaet Sharp-Plus, der er i Danmark for at søge investorer til at løfte Cam.O fra prototype-stadiet til et færdigt produkt.
- Vi har brug for kapital til at komme i gang med en masse-produktion af Cam.O. Vi forventer, at det største marked vil være i Nord-Amerika, men vi tror også, at der i Europa vil være en stor interesse, fortæller Dorian Kim, der er uddannet kemiingeniør og startede firmaet sammen med en partner, fordi han savnede spænding i sit arbejdsliv.
Han forventer at have den interaktive bold i handlen i slutningen af 2019.
Vil opdrætte millioner af fårekyllinger
Ved siden af ham sad Lee Bonghak fra iværsætter-virksomheden Vandalsoft. Med sig til Vejle havde han en prototype-model af en kasse, der fungerer som udklækningsstation for spiselige insekter.
- I Korea blev der i 2016 givet tilladelse til, at man må opdrætte syv specifikke typer insekter til menneskeføde. Det er blandt andet fårekyllinger og sommerfuglelarver. Vi har opfundet en intelligent udklækningsstation, hvor man via en app kan styre lys, mad og vand til insekterne, fortæller Lee Bonghak, der havde smagsprøver på tørrede fårekylllinger og småkager med til mulige investorer.
- Jeg håber, at vi kan starte en farm her i området og at få en aftale med en af de lokale småkage-producenter om at fremstille småkager, som kan sælges i Korea. Med vores system behøver farmen ikke fylde mere end 300 kvadratmeter for at kunne fremstille 20 millioner fårekyllinger om året, fortæller Lee Bonghak.
Den koreanske delegation er i området i yderligere to dage, hvor de blandt andet skal besøge Kongernes Jelling og Fjordenhus.