Annonce
Vejle

Kræften kom tæt på - i weekenden løber familien Kragh for at støtte kampen mod sygdommen

Familien Kragh fra Jelling bakker op om stafetten, efter at mor Mette for to år siden blev ramt af brystkræft. Hun bærer den gule fightertrøje som det synlige bevis på, at hun har været i kamp med sygdommen. Foto: Søren Gylling
For femte år i træk løber Vejle mod kræften. Sidste år samlede Stafet for Livet Vejle 378.666 kroner ind til kampen mod sygdommen.

Vejle: For to år siden opdagede 47-årige Mette Kragh en lille knude i brystet - i weekenden løber hun og hele familien for at rejse penge til kampen mod kræft.

Hele familien, der kommer fra Jelling, fik sygdommen ind på livet, da Mette ved et rent tilfælde opdagede knuden.

- Faktisk var det en genstridig bøjle-bh, der var skyld i, at jeg opdagede knuden. Det gjorde ondt at have bh'en på, og jeg troede, at det var på grund af bøjlen, men det viste sig altså at være en lille knude, fortæller Mette Kragh, der allerede tre dage efter blev opereret.

- Det gik sindsygt hurtigt, og man når egentlig ikke at tænke så meget - man følger bare med, fortæller Mette Kragh, der til årets Stafet for Livet bærer den gule fighter-trøje som tegn på, at hun har haft kræft-sygdommen helt inde på livet.

Stafet for Livet

  • Den amerikanske læge Gordy Klatt fik ideen til Stafet for Livet i 1985.
  • Arrangementet er i dag verdens største fundraising-aktivitet, og der er til dato indsamlet mere end fem milliarder dollar til kampen mod kræft.
  • På verdensplan deltager over fire millioner hvert år i Stafet for Livet.
  • Stafet for Livet blev første gang afholdt i Danmark i 2006 og afvikles i dag i over 70 byer i landet.

Hele familien løber med

I dag er hun rask, men familien har alligevel valgt at bruge weekenden på Vejle Atletikstadion for sammen med flere end 1100 andre vejlensere at rejse penge til forskning i sygdommen.

- Det er første gang, vi deltager i Stafet for Livet. Når man har sygdommen inde på livet, går alt ens overskud til det, men nu er vi ude på den anden side, så selvfølgelig vil vi støtte det gode formål, fortæller far Alex Kragh, der sammen med Mette og sønnerne Lasse på 13 og Kasper på 17 er en del af stafettens næststørste hold - Team KKKampgejst der stiller med 137 tilmeldte løbere.

Lysceremoni klokken 22

Det er femte år i træk, at Vejle deltager i Stafet for Livet og deltagertallet er på højde med sidste års stafet.

- Sidste år var vi 1153, og det er vi foreløbig også i år. Der kommer hele tiden nye tilmeldinger til, så vi ender på et højere deltagerantal end sidste år trods regnen, fortæller formand Karen Bloch, der er en af 40 frivillige fra den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, som står for arrangementet.

De kunne sidste år sende 378.666 kroner fra stafetten videre til Kræftens Bekæmpelse.

- Heraf går 62 procent til forskning, 16 procent går til forebyggelse, 19 procent går til patientstøtte, og tre procent går til administration, så langt det meste af overskuddet går rent faktisk til dem, som har eller har haft sygdommen inde på livet på den ene eller anden måde, fortæller Karen Bloch.

Klokken 22 lørdag aften finder den traditionelle lysceremoni sted, hvor 203 lys tændes.

- Det er her, vi hylder og hædrer dem, der lever med sygdommen, og mindes dem, der måtte give op, fortæller Karen Bloch.

Stafet for Livet Vejle slutter søndag klokken 11 på Vejle Atletikstadion.

Over 1100 vejlensere deltager i weekendens Stafet for Livet, som har udgangspunkt på Vejle Atletikstadion. 43 af deltagerne bærer de gule fightertrøjer. Foto: Søren Gylling
Annonce
Forsiden netop nu
112

Campinghytten var fuld af tyvekoster: Retten udviste de to gerningsmænd

Annonce