Annonce
Kultur

Kraftig opbakning til fornyelsen af Ejstrupholms lystanlæg

Der er både store og små opgaver at tage fat på i anlægget,. En af de store opgaver bliver at få fyldt den gamle andedam op. Foto: Peter Hald
Nu er der nedsat 12 forskellige arbejdsgrupper, der går i gang med at renovere Ejstrupholms gamle anlæg.

Ejstrupholm: Mange mennesker i Ejstrupholm har øjensynlig grønne fingre, for der er ingen mangel på folk, der vil hjælpe til med at renovere det næsten 100 år gamle lystanlæg.

På et velbesøgt borgermøde tirsdag på skolen arrangeret af håndværker- og borgerforeningen var der dukket godt 50 ejstrupholmere op, og de meldte sig på stedet ind i en række forskellige arbejdsgrupper.

- Det lykkedes at oprette hele 12 arbejdsgrupper - det er jo fantastisk. Opbakningen er meget større end forventet. Vi havde regnet med 25-30 deltagere, men der kom 50, så vi måtte sætte ekstra stole ind, lyder det fra Asger Svendsen, der er en af tovholderne i projektet.

Arbejdsgrupperne har forskellige størrelser - nogle har et par medlemmer, andre op mod otte.

- Nu kører det bare. Vi skal lige have kommunen til at give en lille pose penge, siger Asger Svendsen, der er med i styregruppen bag anlægsprojektet. Foto: Peter Hald

En lille pose penge

- Nu kører det bare. Vi skal lige have kommunen til at give en lille pose penge. Jeg bed mærke, i at byrådsmedlem Helle Mathiasen fortalte, at kommunen har intentioner om at hjælpe til med økonomien. Erhvervslivet støtter også. Der er allerede en række lokale virksomheder der vil hjælpe med forskellige ting, blandt andet værktøj og materialer, fortæller Asger Svendsen.

Der er nok at tage fat på. Blandt andet skal nogle rodondendroner flyttes, der skal etableres en sansehave, den gamle andedam skal fyldes op og det forfaldne andehus fjernes, en gammel kildesten skal rengøres, et område ud mod Vestergade skal renoveres, gamle træfaskiner skal pilles op og meget andet i den kategori.

En del af opgaverne har deadline midt i februar. Blandt andet er der meget, der skal gøres klar, før man kan komme i gang med bækken. Planen er at genslynge bækken og etablere små strømfald.

Annonce

De unge skal med

Det er tanken at mobilisere endnu flere borgere.

- Deltagerne i mødet var hovedsageligt dem med den grå hårfarve. Vi kunne godt havde ønsket os, at flere af de yngre var dukket op. Vi skal jo gerne have det sådan, at også de unge tager ejerskab og er med til at lave noget. Men håndværker- og borgerforeningen har planer om at lave forældre- og børne-opgaver, så de unge også kommer med, fortæller Asger Svendsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce