Annonce
Hedensted

Kraftigt regnskyl ødelægger nyanlagt vej: Åbning udskudt på ubestemt tid

En del af det nye skråningsanlæg og vejkassen på Ørumvej er eroderet under weekendens regnskyl. Derfor er åbningen af vejen nu udskudt på ubestemt tid. Privatfoto
Fredagens regn blev for meget for den hårdt plagede Ørumvej, hvor en del af det nye skråningsanlæg er eroderet. Entreprenøren arbejder på en løsning.
Annonce

Ørum: En nyrenoveret Ørumvej skulle være åbnet for kørsel igen i morgen, men det har et kraftigt regnskyl lavet om på.

Netop som entreprenøren var ved at lægge sidste hånd på reparationen af den hårdt plagede vej mellem Ørum og Daugård, gjorde fredagens regnvejr et så kraftigt indhug i skråningen, at anlægget er begyndt at erodere.

Derfor må åbningen af vejen udskydes på ubestemt tid.

- Vejen forbliver spærret af, til der er fundet en løsning, og det er entreprenøren lige nu i fuld gang med. Derfor kan vi ikke sige, hvornår den åbner igen, siger Michael Laursen, leder af Hedensted Kommunes afdeling for natur, vand og teknik.

Annonce

Mindre problem

Ørumvej har været delvist lukket siden 6. november, da forbipasserende opdagede, at rabatten på den ene side af vejen tæt ved Rohden Å var sunket mange centimeter.

Kommunens vejfolk fandt dengang ud af, at dele af vejen var undermineret af vand, og at den dermed var i fare for at kollapse.

Den nye skade er knap så alvorlig, men der er alligevel behov for at udbedre den.

- Før løb der vand igennem skråningen, og det gjorde, at jorden under vejen blev løs med fare for kollaps. Det er der blevet taget hånd om. Nu handler det om, at der er skyllet noget regn ud over rabatten, og det har fået en mindre del af skråningen til at skylle væk, siger Michael Laursen.

Annonce

Sårbar periode

Han fortæller, at der altid er en risiko, når man anlægger en vej i et bakket terræn.

- Der er en periode, hvor sådan en vej er sårbar i forhold til regn, fordi græsset ikke er vokset op endnu. Dermed bliver det nemmere for vandet at få fat i en blanding af sand og løs jord, og så skal der ikke så meget til, at det går galt. Det er svært at gardere sig imod, siger Michael Laursen.

Det forsinkede vejprojekt kommer ikke til at koste kommunen ekstra penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce