Annonce
Fredericia

Kranse nedlagt ved grave for Anden Verdenskrig-piloter

Der blev nedlagt flere kanse ved mindesmærket på Christianskirkens kirkegård. Privatfoto
Annonce

Fredericia: 75-året for syv mænds død ved et flystyrt i Lillebælt sidst i Anden Verdenskrig blev markeret, da Forsvarsbrødrene, sognepræst Elin Skoven, repræsentanter fra både den australske og den britiske ambassade, Fredericia Kommune, garnisionen og soldaterforeninger samledes ved flyvermonumentet på Christianskirkens kirkegård i Fredericia. Det skete søndag 9. februar.

Marinehjemmeværnet v/fartøjet ”Speditøren”, Hjemmeværnskompagni Fredericia, De Blå Baretter, Telegrafregimentets Venner, Garderforeningen, og Forsvarsbrødrene i Fredericia mødte med fanebærere og fanevagter.

Syv mand mellem 20 og 22 år mistede livet, da et engelsk fly med materiel til modstandsbevægelsen styrtede ned cirka tre kilometer syd for Fanø 10. februar 1945. De syv fra henholdsvis England og Australien mistede alle livet ved styrtet, som var udløst af en snestorm i området.

To af de omkomne er senere bjærget i og ved Lillebælt, og de blev begravet på henholdsvis Middelfart kirkegård og Christians kirkegård. I 1951 blev vraget af flyet bjærget, og heri var endnu et omkommet besætningsmedlem, der blev begravet på Christians kirkegård. PFA

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce