Annonce
Indland

Krebs roser nye koncertformater: Optur midt i en nedtur

Midt i frygten for, at corona får konsekvenser for efterårets mange koncerter, glæder Poul Krebs sig over, at så mange nye aktører er på banen med nye festivaler og koncertformater, Foto: Simon Staun
Når Poul Krebs optræder for tiden, er det et filantropisk anliggende. Det handler om at dele det lidt, der kommer ind, med hans medarbejdere. Fredag optrådte han bag Bondestuen i Odense til den af første af fire koncerter med ”Musik ved bøgen”.
Annonce

Musik: For et halvt år siden havde det være utænkeligt, at Poul Krebs optrådte for 500 publikummere på parkeringspladsen bag Bondestuen i Odense. Men corona har både lært nøgne kvinder at spinde og musikere at optræde steder, de aldrig ville have skelet til i post-corona-verdenen.

Poul Krebs ringede før sommerferien til alle sine tilknyttede ansatte og spurgte, hvor mange der kunne få støtte gennem hjælpepakkerne. Dem, der ikke kunne få støtte, inviterede han med på en spontant sammensat sommerturné til en række usædvanlige lokaliteter, hvor han ikke normalt ville optræde.

- Vi har ringet rundt og trukket i en masse kontakter, som har været med på at afholde koncerter under de vilkår, der gælder for tiden. Vi har optrådt i lader, på torve og som i dag i Odense på en parkeringsplads bag Bondestuen. Det er også derfor, vi optræder i Den Romantiske Have ved Sanderumgård 3. september. Det skyldes, at jeg kender Erik og Susanne, og de var friske på at stable en anderledes koncert på benene på usædvanlig kort tid, siger Poul Krebs.


- I sidste uge optrådte jeg i Svendborg til 5700 Summer, der var en kæmpe succes. Publikum elskede de intime koncerter og rammerne. Og denne uge er det så i Odense, hvor man har fået idéen med ”Musik ved bøgen”. Jeg forsøger at bakke op om alle de glimrende initiativer, hvis de ikke konkurrerer med spillestederne,

Poul Krebs, musiker


Han bruger lang tid på at udvælge de rigtige sange til de enkelte steder. Også fordi det er vigtigt, at publikum holder bagdelen i sæderne.

- Jeg vælger klart nogle mere afdæmpede sange, som passer til de anderledes rammer og de mange retningslinjer. Jeg kan ikke spille alle de sange, som normalt hiver folk op af stolene. Det betyder, at jeg har fundet en bunke sange frem, som har puttet sig. Nogle af sangene kan på en måde kæde de omstændigheder, vi befinder og midt i, sammen. Så jeg har faktisk optur over det, selv om baggrunden er trist, siger Poul Krebs.

Annonce

Lamslåede musikere

Poul Krebs har som mange af sine kolleger kæmpet for at gøre politikerne opmærksom på, at musikbranchen er i knæ. Han har også haft en mission om at skabe opmærksomhed omkring, at det ikke kun er fire mand i et band, der mister penge. Lysmanden, lydmanden, teknikeren, chaufføren, manageren og et væld af andre mister også deres indtægt.

- Vi var alle lamslåede, da man lukkede hele festivalsæsonen ned. Men da man begyndte at snakke om, at efteråret også ville ryge, var det nok. Det mobiliserede en forenet branche, fordi vi er nødt til at overbevise politikerne om, at vi kan afvikle koncerter forsvarligt, siger Poul Krebs.

Han har netop været i Go’ aften Danmark på TV2 med Jesper Binzer fra D-A-D og Signe Svendsen for at tale musikernes slag og slå på tromme for, at myndighederne er nødt til at involvere branchen mere.

- Hvis myndighederne havde kontaktet musikerne og sagt: ”Hej, denne situation har vi sgu ikke stået i før, kan I ikke komme med jeres input til, hvordan vi løser det bedst?” Det har rystet mig, at kulturministeriet har truffet så mange tåbelige beslutninger. Alle laver fejl. Men det er vigtigt, at man lærer af dem, siger Poul Krebs.

Han glæder sig derfor over, at han har fået overtalt kulturminister Joy Mogensen (S) til at komme med som erhvervspraktikant til hans koncert i Endrupholm ved Esbjerg senere på måneden.

- Hun er med, når vi ankommer til stedet og er tæt på, når der pakkes ud, stilles op og laves lydprøve. Hun kan forhåbentlig få et indblik i, hvor mange mennesker, der er involveret i at holde hjulene i gang. Jeg håber, vi får en god dialog om, hvordan branchen hænger sammen, siger Poul Krebs.

Han fortæller, at det er vigtigt af flere grunde at holde hjulene i gang.

- Man kan allerede mærke i branchen, at lys- og lydfolk samt teknikere søger andre job. Det kan få den fatale konsekvens, at vi mangler dem næste år. Derfor har jeg en filantropisk tilgang, hvor det ligger mig meget på sinde at fortsætte med at spille koncerter. Dem, der sidder på deres hænder og venter på, at det hele bliver lige som før corona, de bliver ekstremt hårdt ramt, vurderer Poul Krebs og tilføjer, at han aflyste 26 store festivalkoncerter.

Annonce

Alle skal op på hesten

Den 64-årige musiker konstaterer, at det kræver omstillingsparathed og kreativitet at navigere i et coronaramt musiklandskab. Men fremhæver eksempler på, at det sagtens kan lykkedes.

- I sidste uge optrådte jeg i Svendborg til 5700 Summer, der var en kæmpe succes. Publikum elskede de intime koncerter og rammerne. Og denne uge er det så i Odense, hvor man har fået idéen med ”Musik ved bøgen”. Jeg forsøger at bakke op om alle de glimrende initiativer, hvis de ikke konkurrerer med spillestederne, siger Poul Krebs.

Poul Krebs glæder sig over at optræde steder, han aldrig har spillet før. Som på Sanderumgård uden for Odense, hvor han optræder i Den Romantiske Have 3. september, 2020, Foto: Simon Staun

Han kalder det en enorm fordel, at hans band kan skalere op og ned fra den ene dag til den anden. Så han kan spille med fuldt band torsdag og optræde med en trio fredag. Alt efter om det er foran 500 på en parkeringsplads eller 100 på et mindre spillested.

- Der er bands, som rammes ufatteligt hårdt af corona, fordi de kun har planlagt enkelte kæmpestore koncerter i år. Som The Minds of 99, der kun havde koncerten i Parken. Eller D-A-D som skulle spille i Boxen og Royal Arena. Og TV-2 som også kun havde store stadionkoncerter på programmet. Når man har planlagt det, kan man ikke optræde foran 200 på et torv, siger Poul Krebs.

Han har 70 spillestedskoncerter på tapetet til efteråret, og han tør ikke tænke tanken, at de går i vasken.

- Hvis man tror, det havde store konsekvenser, da man rykkede alle forårs- og sommerkoncerterne til efteråret, skal man ikke tænke tanken, at efterårskoncerterne ryger. Det kommer til at vælte branchen omkuld. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi råber op nu og organiserer os. At vi samler hele det brogede kludetæppe af musikere, lysmænd, chauffører, agenter, produktionsfolk og lydmænd under samme tag. Og ikke mindst, at vi beviser, vi kan navigere i alle retningslinjerne. Vi skal alle sammen op på hesten, som måske viser sig at være en pony et par år, siger Poul Krebs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce