Annonce
Jelling

Kribler det i fingrene for at spille computer med andre? Ny e-sportsafdeling oprettes i Jelling

Onsdag klokken 19 er der informationsmøde for mulige medlemmer af Jelling e-sport. Mødet, der foregår i Gormshallen, er også for forældre og andre interesserede. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Jelling fS får endnu en gren føjet til foreningen. Onsdag aften er der informationsmøde om en kommende e-sportsklub, der efter planen starter op i august eller september.

Jelling: Interessen for computerspil på konkurrenceniveau, også kaldet e-sport, er steget eksplosivt de seneste år, og indenfor få måneder bliver der også bedre mulighed for at forbedre sig i netop det i Jelling.

I hvert fald er det planen, at der i slutningen af august eller starten af september bliver føjet en e-sportsafdeling til Jelling fS.

Jesper Thue Kristensen er blandt initiativtagerne, og han håber og forventer, at der bliver oprettet tre hold af 12 spillere fra otte år og opefter. Hvert hold skal træne én gang om ugen af cirka to timers varighed. Holdet får base i Gormshallen, og hovedforeningen Jelling fS har tilkendegivet, at den vil støtte opstartsudgifter til computerudstyr og lignende, der gives som et lån.

- Vi er super glade for, at det bliver i samarbejde med foreningen og i nærheden af de andre sportsforeninger. Så kan man også møde dem, der skal spille fodbold eller andet, og man kan gå ind i hallen og brænde noget energi af undervejs, siger Jesper Thue Kristensen.

Annonce

Vi er super glade for, at det bliver i samarbejde med foreningen og i nærheden af de andre sportsforeninger. Så kan man også møde dem, der skal spille fodbold eller andet, og man kan gå ind i hallen og brænde noget energi af undervejs.

Jesper Thue Kristensen, initiativtagerne Jelling E-sport

Evner skal forbedres

Tidligere på året satte Jesper Thue Kristensen sig for at afsøge muligheden for at oprette e-sportsklub i Jelling. Han fik opbakning fra andre frivillige, hvor de nu er fire, der arbejder for at gøre ideen til realitet.

Næste skridt på vejen er et informationsmøde onsdag klokken 19 i Gormshallen, hvor forældre, spillere og andre interesserede kan høre om e-sportens udvikling i Danmark og få oplysninger om det kommende tilbud i Jelling E-sport.

Udover at medlemmerne føjer et ekstra socialt aspekt til deres computerspil, bliver der som i lignende klubber også fokus på, at medlemmerne skal forbedre deres evner med mus og tastatur.

- Det er ikke det samme at spille i foreningsregi, som det er at sidde derhjemme. Det handler om at få noget disciplin, øvelser og lære at kommunikere ordentligt, og så skal du selvfølge også spille computer til sidst - ligesom du får lov til at spille kamp, hvis du går til fodbold, siger Jesper Thue Kristensen.

I første omgang er planen, at der skal dystes i spillene Counter-Strike og Fortnite.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Politikere ønsker ikke anke sag om seksuelle overgreb - men den endelige beslutning lader vente på sig

Annonce