Annonce
Indland

Kriminelle fisker oftere oplysninger om konti fra ældre

Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Både Finans Danmark og Danske Bank oplever, at kriminelle udser sig ældre borgere som ofre for telefonfusk.

Kriminelle ringer i stigende omfang til ældre for at fiske oplysninger om kreditkort og bankkonti.

Det skriver Politiken.

Således viser en opgørelse fra pengeinstitutternes organisation, Finans Danmark, at der i årets første kvartal var 256 sager med et samlet tab på 7,8 millioner kroner.

Til sammenligning var der i første kvartal af 2018 153 sager med et samlet tab for kunderne på 3 millioner kroner.

En af dem, der har prøvet det, er den 80-årige nordjyske pensionist Bodil Jensen, som i juni blev ringet op af en person, der udgav sig for at være fra hendes bank.

Det var dog en svindler, der fik narret forskellige kontooplysninger ud af hende.

Efter samtalen opdagede Bodil Jensen, at hendes konti var blevet lænset for over 40.000 kroner.

Pensionisten er ikke den eneste, der har oplevet at blive taget ved næsen af telefonsvindlere, der ringer til borgere og udgiver sig for at ringe fra banken, sikkerhedsafdelinger eller Nets.

- Det er en rigtig ærgerlig situation, og det er ærgerligt, at der er nogle ofre derude, som risikerer at miste deres penge, siger digitaliseringsdirektør Michael Busk-Jepsen fra Finans Danmark til Ritzau.

- Vi kan se, at niveauet er stigende, så når man ser på, hvilke midler kriminelle bruger for at narre penge ud af os, så er telefonopkald en metode, der er i kraftig vækst, siger han.

Man kan dog gøre noget for selv ved at være opmærksom.

Michael Busk-Jepsen har således det gode råd, at en rigtig bank aldrig vil bede om at få oplyst koder fra NemID-nøglekort.

- Man kan bruge sin netbank og mobilbank sikkert og trygt i Danmark, men man skal aldrig oplyse sine adgangskoder til nogen, uanset hvor de siger, at de ringer fra.

- Ens bank eller Nets har ikke brug for de koder. De er strengt personlige, og man skal holde dem for sig selv, siger Michael Busk-Jepsen.

Landets største bank, Danske Bank, mærker også, at kriminelle udser sig ikke mindst ældre borgere, som de tilbyder at hjælpe med at standse en større uautoriseret udlandsoverførsel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Vi åbner endnu en kalenderlåge: Skolelæreren har altid drømt om at redde hele verden

112

Pludselig gik en mand på kørebanen: I kritisk tilstand efter påkørsel

Annonce