Annonce
Vejle Boldklub

Kriseramte AGF kommer til nedrykningsslag i Vejle: Derfor er træner David Nielsen ikke i nærheden af en fyreseddel

Mouhamadou Drammeh scorede sejrsmålet, da VB tidligere i år slog AGF på Vejle Stadion. Den franske midtbanespiller er dog ikke med, når VB torsdag møder AGF. Arkivfoto: Mette Mørk
Manglede kvalitet på backs og kanter samt en tidligere topscorer, der ikke længere scorer mål er blandt årsagerne til krisen, som virkelig kradser i AGF, inden århusianerne torsdag aften spiller i Vejle.

Vejle: Det er Vejle Boldklub eller AGF, som skal med Sønderjyske ned i 1. division, og med tre runder igen ligger favoritværdigheden til den yderst tvivlsomme fornøjelse entydigt hos Vejle Boldklub.

- Jeg er helt sikker på, at mange i AGF sender en venlig tanke til Jatta, siger Kim Robin Graahede, der er journalist på Århus Stiftstidende og følger AGF tæt med henvisning til Viborgs Alassana Jatta.

Mandag aften sørgede Jatta med en scoring i dommerens tillægstid for, at VB ikke kom hjem fra Viborg med tre point, men måtte tage til takke med et enkelt. Dermed er afstanden mellem VB og AGF seks point, inden klubberne torsdag aften mødes på Vejle Stadion, og ikke fire, der havde sat i forvejen kriseramte AGF under yderligere pres.

Annonce

- Alle i AGF er under pres; spillere, trænere, ledere og hele baglandet, og i den situation tager AGF imod al den hjælp, der kan fås, siger Kim Robin Graahede og fortsætter:

- Der er ingen tvivl om, det kunne være blevet rigtigt grimt for AGF på torsdag, hvis afstanden til Vejle kun havde været fire point.

11 kampe uden sejr

AGF befinder sig et svært sted. Århusianerne vandt forårspremieren 3-2 i Haderslev over Sønderjyske, men siden fulgte 11 kampe uden én eneste sejr. Det betød, at AGF stille og roligt raslede ned igennem nedrykningsspillet, og klubben tager nu plads på den nederste plads over nedrykningsstregen.

- De seneste sæsoner er meget i AGF’s spil bygget op omkring selvtillid, gejst og attitude, og det er, som flere spillere har påpeget, svært at finde, når der er tre måneder siden, holdet vandt senest, siger Kim Robin Graahede.

Desuden har der efter Kim Robin Graahede manglet kvalitet i spillet.

- Det er jo i sidste ende derfor, hold har svært ved at vinde fodboldkampe. AGF har blandt andet haft svært ved at skabe chancer, og i denne sæson har der manglet kvalitet specielt på backs og på kanterne. Og så er Patrick Mortensen helt stoppet med at score mål.

Patrick Mortensen scorede i de seneste sæsoner henholdsvis 15 og 17 mål, mens det i denne sæson blot er blevet til fem - det seneste scoret 18. februar.

De seneste sæsoner er meget i AGF’s spil bygget op omkring selvtillid, gejst og attitude, og det er, som flere spillere har påpeget, svært at finde, når der er tre måneder siden, holdet vandt senest.

Kim Robin Graahede
Annonce

Ingen fyringstrussel mod Nielsen

De seneste sæsoner handlede det i Aarhus om mesterskabsslutspil, medaljer og europæiske deltagelse.

Nu handler det om noget stik modsat, overlevelse.

- Det har alle i klubben indset, og det er heldigt for AGF, at situationen trods alt ikke er værre efter 11 kampe uden sejr. Det kan klubben takke det forspring, den havde, da nedrykningsspillet begyndte for, og så er det heldigt for AGF, at der har været to andre klubber, Vejle og Sønderjyske, også har haft det svært, siger Kim Robin Graahede.

11 kampe uden sejr rimer på trænerfyring, og i denne sæson er hele to VB-trænere, Carit Falch og Peter Sørensen, fyret for mindre.

En fyringen af AGF-træner David Nielsen har da også været et tema, men blandt fans.

- På de indre linjer i AGF har det aldrig været oppe. Det kunne det måske have været, hvis AGF tabte en række kampe med tre-fire-fem mål, men det har det ikke været tale om, siger Kim Robin Graahede og fortsætter:

- Samtidig er der stadig stor opbakning i truppen til David Nielsen. Der er ingen intern ballade i truppen, og der er slet ikke tale om, at det hele er ved at ramle sammen, som det var i forbindelse med AGF’s tidligere nedrykninger.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Sport

Efter 20 års ventetid kommer dansk mesterskab atter til Vejle

Kultur

Se de vilde billeder: Her er verdens største gule striktrøje, der skal hænge foran Havnemøllerne under Tour de France

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Sport

Hårdtslående nyhed: Vejle bliver værtsby for de danske mesterskaber

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Annonce