Annonce
Billund

Kristendemokraterne vender tilbage til stemmesedlen: Vil erobre en plads i Billund Byråd

Frits Simmelsgaard Kristensen fra Vorbasse har tidligere repræsenteret Venstre i Billund Byråd. Til efterårets valg går han efter at få sæde i byrådet som repræsentant for Kristendemokraterne. Arkivfoto: Søren Gylling.
Ikke siden 2009 har Kristendemokraterne været på stemmesedlen ved et kommunalvalg i Billund Kommune. Ved efterårets valg vender partiet tilbage.

Billund Kommune: Når der til efteråret skal sammensættes et nyt byråd, vil Kristendemokraterne igen være at finde på stemmesedlen i Billund Kommune.

Ikke siden 2009 har det været muligt at sætte sit kryds ved Liste K, men mandag aften er partiets medlemmer i Billund Kommune indkaldt til opstillingsmøde i Magion med det primære punkt på dagsordenen at vælge en eller flere kandidater til at være på stemmesedlen.

Frits Simmelsgaard Kristensen, der tidligere i mange år har repræsenteret Venstre, meldte sig tidligere på året ind hos Kristendemokraterne, og han har erklæret sig villig til at stille op. Den organisatoriske formand håber, at endnu flere vil melde sig på banen.

Annonce

- Vi har kontaktet vores medlemmer, og så håber vi, at der vil være en tilslutning til mødet på mandag. Under alle omstændigheder er det en god situation for os, at vi kommer på stemmesedlen, for vi har en reel chance for at vinde et mandat. Så vi opfordrer til, at man kommer på banen. Så får alle mulighed for at melde sig som kandidat, siger Jens Christian Olesen, der er formand for Kristendemokraternes partiorganisation i Sydjyllands Storkreds.

Medlemsfremgang

Kristendemokraterne har på landsplan omkring 2500 medlemmer. Cirka 30 af dem bor i Billund Kommune, og det er dem, som Jens Christian Olesen håber at se, når der mandag er opstillingsmøde. Selvom 30 medlemmer ikke umiddelbart lyder af mange, er formanden ganske fortrøstningsfuld. Han har nemlig set, hvordan det i løbet af året er gået i den rigtige retning.

Opstillingsmøde på mandag

Det er mandag den 30. august klokken 19.30, at Kristendemokraterne holder opstillingsmøde forud for kommunalvalget.

Opstillingsmødet finder sted i Magion i Grindsted.

- Vi har haft en ganske markant medlemsfremgang i løbet af 2020 og 2021, især i foråret 2021, hvor vi var en del mere synlige i medierne i forbindelse med Jens Rohdes indmeldelse. Den sammenhæng har givet os mange nye medlemmer, siger Jens Christian Olesen, som derfor tror på muligheden for at få et byrådsmedlem i Billund.

- I øjeblikket er vi meget fortrøstningsfulde både lokalt og i forhold til det kommende folketingsvalg, hvor vi står til at få et hæderligt resultat, siger han.

Frits Simmelsgaard Kristensen har ikke ønsket at kommentere sit kandidatur forud for opstillingsmødet.

I øjeblikket er vi meget fortrøstningsfulde både lokalt og i forhold til det kommende folketingsvalg, hvor vi står til at få et hæderligt resultat.

Jens Christian Olesen, formand, Kristendemokraterne, Sydjyllands Storkreds
Annonce
Navne For abonnenter

Jeg så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Vejle Boldklub For abonnenter

Sæsonen er slut og træneren frikendt: Derfor skal VB gå til næste sæson med respekt for rækken

Vejle Boldklub

Så er det slut i Superligaen: Trods kæmpe drop sagde VB farvel med en sejr

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Hård dag for debuterende målmand, mens angriber fik sagt flot farvel

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Kultur

'Hvad skal jeg gøre af mig selv': Den store rorgænger skifter skiw: Sidste festival med Charlie i front

Vejle Boldklub For abonnenter

Se videoanalyse: VB har spillet sidste kamp i superligaen for denne omgang

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Live Sport For abonnenter

Se kampen: Triangle Razorbacks kæmpede mod Søllerøds guldgravere

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Billund

Se de mange billeder: Danmarks største cykelløb for børn gav masser af liv i midtbyen

Erhverv For abonnenter

Good Food Group taber millioner: Krigen i Ukraine har afskåret Vejle-virksomheden fra to vigtige varer

Kultur

Pludselig modtog René et afskedsbrev med særlig besked til ham: 'Sofie' er hovedinspirationen til hans bøger - og få måneder før udgivelsesdag begik hun selvmord

Annonce