Annonce
Debat

Kristendemokraterne: Vi ser denne beslutning som en eksklusion af en bestemt gruppe elever fra folkeskolen

Birgit Jakobsen. Pressefoto

Læserbrev: På sidste byrådsmøde blev det besluttet at flytte de ældste specialklasser (7.-9. klasse) fra folkeskolen til ungdomsskoleregi. Kristendemokraterne var det eneste parti, som stemte imod.

Der er mange dilemmaer i denne sag, men til syvende og sidst er det de unge mennesker, det handler om. Vi skal som kommune være ambitiøse på de unges vegne og investere i, at de kommer godt på vej - også i voksenlivet.

Eleverne skal flyttes til et sted i Hedensted-området, som ingen dog kender den fysiske placering af endnu. Begrundelsen er, at der er videre rammer i ungdomsskoleregi, men hvis man har villet det politisk, er mulighederne allerede til stede i folkeskolen.

Annonce

Der er mange forhold, man kan dispensere fra og nytænke. At arbejde med livsduelighed og erhvervspraktik, som er beskrevet i det nye tilbud, har i mange år været en virkelighed i folkeskoleregi.

Kristendemokraterne ser denne beslutning som en eksklusion af en bestemt gruppe elever fra folkeskolen - en stigmatisering.


Den manglende tilknytning til almenområdet er bekymrende. På nogle af vores folkeskoler er der tilknyttet en specialklasserække. Det er positivt, da det giver øget fleksibilitet, samarbejde på tværs og inkluderende læringsmiljøer.

Birgit Jakobsen


Den manglende tilknytning til almenområdet er bekymrende. På nogle af vores folkeskoler er der tilknyttet en specialklasserække. Det er positivt, da det giver øget fleksibilitet, samarbejde på tværs og inkluderende læringsmiljøer.

Et ekstra skoleskift duer bare ikke, for det handler om børn/unge med særlige behov, som kan have det svært med at skulle flytte, idet de har brug for trygge rammer, forudsigelighed og stabilitet. Desuden har forældre ret til et folkeskoletilbud til deres børn.

Vi har som kommune haft en model, som har medført, at skolerne har haft et incitament til ikke at vælge specialtilbuddet til. Det har bevirket, at elever, som ellers var berettiget dertil, ikke fik tilbuddet, men i stedet fik en såkaldt mellem-løsning, som var billigere og nogle gange uden tilstrækkelig faglighed. Man kunne kalde det for en halv løsning.

Kristendemokraterne er bange for, at den specialpædagogiske viden og kontinuiteten på området nu bliver splittet op og bliver fordelt på alt for mange adresser. For mellem-løsninger kræver også specialviden. Og der er brug for lærere, som kender disse børns udfordringer, deres behov, og som har kompetencerne.

Det er helt essentielt, at hvert enkelt barn får det undervisningstilbud, der passer netop til ham/hende. Vi har ikke råd til at lade være, ellers taber vi de unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce