Annonce
Læserbrev

Kritik af sparekasse i højskolesag: Samfundssind og ansvarlighed viger for profitoptimering

At Brandbjerg Højskole er nået hertil i dag skyldes et meget dedikeret personale og en forstander, der har lagt al sin energi i at gøre skolen til det, den er i dag. Det er sørgeligt, at alt dette skal ødelægges af manglende ansvarlighed og uforskyldte udefrakommende omstændigheder.
Annonce

Læserbrev: Som det fremgår af pressemeddelelsen fra Brandbjerg Højskole, har Den Jyske Sparekasse lukket for yderligere træk på kassekreditten.

I disse tider, hvor vi må stå sammen og yde vores til at bringe alle bedst muligt gennem coronakrisen, er det sørgeligt at se, at Den Jyske Sparekasse totalt mister samfundssind og ansvarlighed i forsøget på at optimere sin egen forretning.

Ved at lukke af for højskolens mulighed for at udnytte det aftalte maksimale træk på kassekreditten minimerer sparekassen sin tabsrisiko, men dræber samtidig skolen.

Som en følge af sparekassens handlinger tvinges Lønmodtagernes Garantifond til at være bødlen, der skal begære skolen konkurs. Det ser ikke godt ud set fra sidelinjen.

Det ville have klædt sparekassen selv at tage ansvaret for at begære skolen konkurs, hvis det er det, de ønsker.

Vi har i mange år haft en stærk højskolebevægelse, der har givet generationer af danskere almen viden, personlig udvikling og forståelse for andre mennesker og deres adfærd. Vi er et fattigt samfund, hvis vi ikke har mod og kraft til at kæmpe for at bevare vores højskoler.

For vores lokalsamfund har højskolen en stor rolle i formidling af kulturelle tiltag. Den gør området synligt langt ud over kommunegrænsen og giver samtidig arbejde til mange lokale.

Skolen er i dag efter 15 svære år kommet tilbage som en stor, veldrevet højskole med det maksimale antal elever og derudover venteliste.

At Brandbjerg Højskole er nået hertil i dag skyldes et meget dedikeret personale og en forstander, der har lagt al sin energi i at gøre skolen til det, den er i dag.

Det er sørgeligt, at alt dette skal ødelægges af manglende ansvarlighed og uforskyldte udefrakommende omstændigheder.

Brandbjerg Højskoles økonomiske problemer kan ende med, at skolen går konkurs. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce