Annonce
Vejle

Kritiker af Jagtvej-byggeri: Politikerne har besluttet sig for projektet

Siden de første tegninger kom frem, er den øverste af de syv etager på huset rykket tilbage, viser de nyeste illustrationer. Tegning: Rum Arkiteter

Arne Brix Pedersen er overbevist om, at et flertal i teknisk udvalg er klar til at køre syv-etages projekt igennem.

Annonce

Vejle: Politikerne har besluttet sig - i al fald flertallet.

Sådan er holdningen hos Arne Brix Pedersen - en af de mest markante kritikere af et nyt byggeprojekt på den lille Jagtvej, der går parallelt med Fredericiagade og blandt andet er adgangsvej til Vejles gamle badmintonhal.

Mandag aften fik omkring 50 interesserede styret deres nysgerrighed - og de fik luft for deres frustrationer i forhold til selskabet JS-Bygs projekt. Ifølge de skitserede planer skal et syv-etages hus med 22 boliger erstatte den nuværende tre etager høje ejendom på Jagtvej 9.

Bygherre Steen Due overlod det til arkitekt Anders Johansen fra Rum Arkitekter at præsentere boligprojektet, der ikke just falder i naboernes smag. Kort sagt mente de fleste, der tog ordet, at projektet er for stort og anmasende i bydelen.

Det her projekt kom lige efter, at I havde vedtaget en kommuneplan, der højst tillader tre etager eller 12 meter i dette område. Det virker håbløst. Så er der jo ingen grund til at have en kommuneplan.

Erik Brix Pedersen til det politiske flertal i teknisk udvalg

22 boliger i syv etager

Det skitserede projekt på Jagtvej rummer 22 boliger fordelt på syv etager.Lejlighederne i det 21 meter høje hus skal som udgangspunkt være lejeboliger på mellem 60 og 75 kvadratmeter.

Toppen af projektet vil ifølge tegningerne ligge seks meter under Tyrelodspynten ved Sdr. Villavej lige nordøst for Vejle Mølle.

Et smalt flertal i teknisk udvalg sagde i oktober ja til, at der må udarbejdes et lokalplanforslag for projektet på en række betingelser - blandt andet at byggeriet blev rykket tilbage fra Jagtvej, og at der inden lokalplanbehandlingen blev holdt et orienteringsmøde med naboer og andre interesserede.

Endnu mangler teknisk udvalg og det samlede byråd at tage stilling til lokalplanforslaget, inden det sendes i offentlig høring.

Det 22 lejligheder store byggeprojekt er rykket så langt tilbage på grunden som muligt, forklarede arkitekt Anders Johansen fra Rum Arkitekter. Foto: Kaare Johansen
Annonce

Formand: Vi afvejer

Selvom der var tale om et orienterings- og debatmøde, hvor politikerne også skulle hente input til den videre behandling af byggesagen, var Arne Brix Pedersen sikker på, at der er flertal for at bygge:

- Det blev de enige om på et lille møde efter det borgermøde, vi arrangerede i badmintonhallen i oktober. Hvis blot bygningen blev trukket tre meter tilbage, var de klar til at godkende projektet. Det var det indtryk, jeg fik, lød det fra Arne Brix Pedersen efter mandagens møde.

På selve mødet fastholdt teknisk udvalgs formand, Christoffer Melson, at han som de andre politikere var kommet for at lytte:

- Om vi i sidste ende siger ja eller nej til lokalplanen, afhænger af, hvordan vi afvejer hensynet til Vejles mangel på boliger i forhold til de gener, projektet påfører omgivelserne, lød det fra udvalgsformanden.

Annonce

Parkeringskaos

Ulemperne er ikke mindst øget trafik. Allerede på protestmødet i oktober pegede beboerne i området på, at der allerede i dag er store problemer på Jagtvej. Det er svært at komme til for parkerede biler:

- Og nu er der lagt op til mere trafik. Der er allerede for få pladser. Det nye byggeri på Hviids Vinstue-grunden rummer 24 lejligheder, men kun 15 parkeringspladser. De sidste har bygherren fået lov at betale sig fra til kommunens parkeringsfond - men det skaffer jo ikke flere p-pladser i området. En brandbil vil ikke kunne komme igennem Jagtvej, lød kritikken.

På mødet gjorde arkitekt Anders Johansen det klart, at der etableres en parkeringsplads til hver af de planlagte 22 boliger i det nye projekt.

- Men hvad med gæster til beboerne? lød spørgsmålet fra salen.

Annonce

Farlig skrænt

Det 21 meter høje hus skal bygges lige foran den skrænt, der lægger jord til udsigtspunktet Tyrelodspynten. Af samme grund pegede både Anders Johansen og Steen Due på, at projektet ikke ville fylde voldsomt i bybilledet. Som dokumentation var projektet animeret ind på en række fotografier taget forskellige steder i Vejle.

Netop nærheden til skrænten vakte dog også bekymring. Som Mogens Hess sagde:

- Kommunen har tidligere foretaget geotekniske undersøgelser. Her lyder vurderingen, at skrænten er sårbar og dermed i høj risiko for at skride.

De undersøgelser kendte Christoffer Melson ikke, men han lovede, at det naturligvis vil blive taget med i politikernes overvejelser, inden de i nær fremtid skal vende tommelfingeren op eller ned i forhold til det videre arbejde med projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Vejle

Stort rykind på musicalskolen i Vejle

Annonce