Annonce
Billund

Kritikere vil bevare småbyerne: Det er helt hen i hegnet, at vi begynder at lukke de små landsbyer

Det er en meget dårlig idé at afvikle de mindre landsbyer. Sådan lød det fra flere af kritikerne, som ikke kunne stemme for forslaget om at lukke plejecentret Engbo i Stenderup-Krogager. Foto: Benny Baagø
Det er vigtigt, at der fortsat er aktiver i kommunens mindre bysamfund. Sådan lød det fra kritikerne, der ikke kunne bakke op om forslaget om at nedlægge plejecentret Engbo i Stenderup-Krogager.

Stenderup-Krogager: Når byrådet vælger at lukke plejecentret Engbo i Stenderup-Krogager, tager det samtidig del i afviklingen af et lokalsamfund. Sådan lød det fra flere af de, der valgte at gå imod flertallet, da det blev besluttet at lukke plejecentret.

- Engbo er ikke bare et plejehjem. Det er også byens samlingssted for ældre, hvor de mødes til aktiviteter. Det er et samlingssted for centerrådet, pensionistforeningen og for de mennesker, der kommer og spiser. Derudover har Lokalhistorisk Arkiv til huse der, påpegede Stephanie Storbank (V), der bor i Stenderup-Krogager.

Det samme gør Heidi Nielsen (S), og heller ikke hun kunne stemme for det, hun betragter som begyndelsen på en afvikling af sin hjemby.

Annonce


Det er helt hen i hegnet, at vi begynder at lukke de små landsbyer. Når man først lukker et plejehjem, så går der ikke lang tid, før skolen ryger, og så er der snart ikke basis for den lille købmand. Det er en af grundene til, at jeg er så harm over det her.

Henning Sejer Madsen (DF)


- Jeg ønsker at bevare de aktiver, som Stenderup-Krogager har. Det gælder i særdeleshed børnehaven og skolen med fritidsordningen, men også plejehjemmet, fordi det er et trygt sted at bo. Det er også et samlingssted for ældre, som mødes til samlinger og fællesspisninger, lød det fra Heidi Nielsen, som dog godt kunne se nødvendigheden i at finde besparelser.

- Jeg anerkender, at vi står i en situation, hvor der er behov for at finde besparelser, og hvor vi må træffe store og svære valg, men at lukke et lille og velfungerende plejecenter har jeg det meget svært med, sagde hun.

Nej fra Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti har gennem hele debatten været stærkt kritisk over for forslaget om at lukke Engbo. Henning Sejer Madsen, der er DF's repræsentant i voksenudvalget, har flere gange påpeget, at Billund Kommune netop har renoveret stedet for mere end tre millioner kroner - og nu lukker det.

Desuden er Dansk Folkeparti ikke tilhænger af, at man fratager de mindre oplandsbyer de aktiver, som de har.

- Det er helt hen i hegnet, at vi begynder at lukke de små landsbyer. Når man først lukker et plejehjem, så går der ikke lang tid, før skolen ryger, og så er der snart ikke basis for den lille købmand. Det er en af grundene til, at jeg er så harm over det her, lød det fra Henning Sejer Madsen.

Annonce
Vejle For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Drikkevand bliver dyrere: Vandværker betaler landmænd for at droppe sprøjtemiddel

Vejle For abonnenter

Sidst jeg græd, var da hun døde: Mød Jens Peter i serien "Mennesker"

Hedensted

Hvad mit handicap er? 34,8 - og et amputeret ben

Kultur

Se alle billederne: Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik tog sig god tid til at se Jellingstenene og Kongernes Jelling

Billund

Sjællandsk tophold snuppede to point i Grindsted: - Vi tabte til et smartere hold

Vejle For abonnenter

DF'er sagde nej til ekstra millioner til ældreområdet: Korrekt - jeg ville ikke bryde rammen, men vi fik meget til ældre

Billund

Kun tre foreninger har fået ekstra coronastøtte: Én forening har fået markant mere end de andre

Vejle

Se video fra mindehøjtidelighed: Formand for Vejle Cykel Motion kørte med Chris Anker Sørensen dagen før ulykken

Danmark For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Alarm 112

30-årig københavner kørte meget slingrende på Vejlefjordbroen

Hedensted For abonnenter

Dora mistede som 56-årig sit job og sin identitet: Nu er hun snart SOSU-assistent med masser af overskud

Egtved

Stemningen var eksplosiv, men økonomien løb kun lige rundt: Alligevel afløser festival det, som alle har kendt til gennem mange år

Annonce