Annonce
Erhverv

Kritisk Facebook-gruppe lukket efter klage fra omstridt Vejle-virksomhed: Nu skifter Waturu navn

Vejle-selskabet Waturu skifter navn. Samtidig slår selskabet ned på kritikere på Facebook. Arkivfoto: Mette Mørk
Kriseramte Waturu skifter navn og lukker munden på kritikere med klage til Facebook.

Vejle: Den kriseramte Vejle-virksomhed Waturu Holding A/S har skiftet navn efter et år med masser af negative overskrifter.

Virksomheden, der blev børsnoteret i maj 2019 på en fortælling om at ville producere en miljøvenlig vandvarmer, oplyser i en selskabsmeddelelse, at det er besluttet at ændre navn til "Green Impact Venture A/S".

I selskabsmeddelelsen begrunder selskabet navneændringen blandt andet således:

Annonce

"Det nye navn afspejler bedre den strategi, selskabet forfølger, og det er bestyrelsens forventning, at investorer med det nye navn får lettere ved at forstå selskabets forretningsstruktur..."

Waturu-navnet forsvinder dog ikke helt, da det er tanken, at navnet fremover vil leve videre i datterselskabet Waturu Aps og som varemærkenavn.

Kritisk gruppe lukket

Samtidigt med navneskiftet er Vejle-virksomheden gået i offensiven på Facebook, hvor Waturu har haft held med at få lukket en kritisk gruppe.

Facebook-gruppen "Waturu Holding - vi savner svar", hvis mål var at samle materiale til en politianmeldelse af selskabets ledelse for bedrageri, er ifølge gruppens administrator, Pia Friis, blevet lukket ned af Facebook. Det er sket efter, at Waturu-direktør Toke Reedtz har klaget til Facebook over, at gruppen krænkede selskabets varemærke og design.

Ifølge Pia Friis har gruppen været i kontakt med Patent- og Varemærkestyrelsen, som angiveligt skulle have vurderet, at gruppen ikke har krænket selskabets varemærke.

Hun oplyser desuden, at gruppen er i kontakt med Facebook for at få gruppen genskabt "uden tab af  værdifulde udsagn, beviser og links, der strækker sig tilbage fra selskabets introduktion hos Nordnet i 2019".

I mellemtiden er der lanceret en ny gruppe på Facebook med navnet "Waturu = Green Impact Future - vi mangler stadig svar".

Annonce

Aktiehandel suspenderet

Waturu Holding A/S blev stiftet i 2016 og blev i maj 2019 børsnoteret på mini-børsen First North.

I forbindelse med børsnoteringen hed det sig, at virksomheden var klar til at producere sin banebrydende decentrale vandvarmer og blot manglede kapital til at starte produktionen.

Fortællingen om det nye produkt blev understøttet af en række positive udmeldinger fra virksomheden, og i december 2019 blev virksomheden kortvarigt værdisat til over en milliard kroner baseret på den kurs, aktierne blev handlet til.

Trods det trak det ud med lanceringen af det banebrydende produkt og i december 2020 valgte First North at suspendere handel med Vejle-virksomhedens aktier.

Suspenderingen, der endnu ikke er ophævet, blev begrundet med "væsentlig tvivl" om, hvorvidt selskabet lever op til reglerne på børsen.

Waturu, der kom ud af 2020 med et underskud på 7,2 millioner kroner, har indkaldt til ekstraordinær generalforsamling den 25. maj, hvor navneændringen skal godkendes. Virksomheden oplyser, at der grundet corona ikke vil være mulighed for fysisk fremmøde til generalforsamlingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Lodsejere frygter Hærvejsmotorvejen: Men fundet af et fredet firben kan måske være en redning

Danmark For abonnenter

Statens planer om nye veje og jernbaner fanger tusindvis af borgere i usikkerhed: Helle har ventet på en afklaring i otte år

EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce