Annonce
Egtved

Kroen og kirken i tæt take-away samarbejde

Påsken er normalt kirkens vigtigste højtid. Men i år vil der være tomt i alle landets kirker - også her i Jerlev Kirke - på grund af coronavirus-situationen i Danmark. Derfor har sognepræsten tænkt i alternativer. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Jerlev Kro og sognepræsten i Ødsted og Jerlev går sammen om at sælge et skærtorsdagsmåltid, der foruden en to-retters menu byder på en lille brochure om skærtorsdagsfejringen og fællesspisning.
Annonce

Jerlev/Ødsted: Døren er lukket, og lyset er slukket i Jerlev Kirke i disse dage for at forhindre smittespredning af coronavirus. Det samme gælder landets øvrige kirker frem til i hvert fald 10. maj, lød det fra statsminister Mette Frederiksen mandag aften.

Påsken er den største kirkelige højtid, men i år må danskerne altså undvære at komme i kirken og høre om påskens budskab. Det har fået sognepræst i Ødsted og Jerlev Martin Bonde Eriksen til at tænke i utraditionelle baner. For når sognebørnene ikke kan komme i kirken, må kirken finde andre måder at forkynde påskens fortællinger på for sognebørnene.

Derfor er han gået sammen med Jerlev Kro om at sælge skærtorsdagsmåltider som mad ud af huset.

- Idéen kommer af, at skærtorsdag er den aften, hvor vi i kirken fejrer Jesu sidste måltid - og hvor nadveren blev indstiftet. Nadver er et gammelt nordisk ord for aftensmad. Så det handler om at spise sammen. Når vi nu ikke kan mødes til fællesspisninger, nadver og måltider hos venner og familie, så kan vi trods alt spise sammen - hver for sig, forklarer Martin Bonde Eriksen.

Når vi nu ikke kan mødes til fællesspisninger, nadver og måltider hos venner og familie, så kan vi trods alt spise sammen - hver for sig.

Martin Bonde Eriksen, sognepræst

Annonce

Ørred og lam

Steffen Nielsen, der driver Jerlev Kro, glæder sig over samarbejdet.

- Jeg synes, det er et godt initiativ. Når folk nu hverken må komme i kirken eller på kroen, er det en fin måde at gøre noget andet på, siger han og fortæller, at han har sammensat en to-retters menu med varmrøget ørred til forret og lammeculotte til hovedret.

Forretten vil være anrettet på tallerkenen, men hovedretten skal varmes hjemme i ovnen. Prisen er 200 kroner pr. kuvert, som kan afhentes mellem klokken 11 og 13.

Søndag blev tilbuddet om sådan en skærtorsdagsmenu lagt på facebook, og mandag morgen var der allerede bestilt over 30 kuverter.

- Da jeg har sendt alt mit personale hjem, står jeg alene med det hele. Derfor er jeg nødt til at sætte et loft på 100 kuverter, forklarer Steffen Nielsen.

For kroen var sognepræstens idé meget kærkommen. Kroen - og restaurationsbranchen generelt - har det svært i øjeblikket, da den skal holde lukket for spisende gæster for at undgå smittespredning.

- Sådan en skærtorsdagsmenu var ikke noget, jeg selv havde tænkt på, men jeg synes, det er en god idé. Det er et godt lille supplement til den her tid, som er hård for kroen, fortæller Steffen Nielsen, der har drevet kroen i 12 år.

Annonce

Brochure følger med

Men det er ikke kun mad, der følger med bestillingen.

- Menuen bliver solgt sammen med en lille brochure om skærtorsdagsfejringen og fællesspisning, og det kommer så både kirke og kro til gode – og forhåbentlig alle de mennesker, der måtte have lyst til at bestille maden, lyder det fra sognepræsten, der også havde inviteret Mølkjær Kro til at være med i samarbejdet, men det havde kroen ikke mulighed for at tage del i, da alt personale er hjemsendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Million-rokade ryster Vejles skoler:  Nogle skoler scorer kassen - specialeleverne er de store tabere

Annonce