Annonce
Give

Kroketklubben byder velkommen til sit 20. stævne

Nok kan der hygges, når der spilles kroket på Give Stadion. Men når der spilles turnerig fredag, så er vindermentaliteten i top. Arkivfoto: Børge Larsen
Spillere fra det meste af landet er på vej til Give Camping og Stadion til den store turnering. De første tjekker ind allerede i dag.

Give: Det betyder ikke noget for traditionerne, at Give Kroketklub er gået solo og ikke længere er en underafdeling under Give GIF.

For medlemmerne er de samme og de gør, som de hele tiden har gjort: De hygger sig med at spille kroket og de holder fast i at arrangere det store kroketstævne i dagene omkring Kristi himmelfartsdag.

Det har gennem de seneste 19 år udviklet sig til en turnering, hvor hyggen er i centrum. Men man skal ikke tage fejl af kroketspillernes vilje til at vinde. Når selve turneringen afvikles fredag, så spilles der for at vinde, ikke for at hygge.

- Det gør vi til gengæld Kristi himmelfartsdag. Her spille vi på kryds og tværs og klokken 17 markerer vi vores lille jubilæum. Det er 20. gang, vi afvikler stævnet, siger Irene Højgaard.

Hun er formand for Give Krocket Klub, der i fjor valgte at starte som selvstændig forening. Klubben startede egentlig i 1996 som en underafdeling under daværende Give Gymnastik- og Ungdomsforenings sektion Aktive Ældre.

Bruddet skete dog i al venskabelighed. Der lå ingen kontroverser bag udbruddet, der alene havde til formål at stille kroketklubben lidt stærkere i forhold til DGI.

Annonce
Vi nøjes med at gøre alt det praktiske arbejde. Men det har vi heldigvis også mange års erfaring med.

Irene Højgaard, Give Krocket Klub

Et dyk i 2013

Stævnet arrangeres da også i samarbejde med netop DGI Sydøstjylland. Det blev afviklet første gang i 1999 af den på det tidspunkt kun tre år gamle klub.

Placeringen på Stadion og campingpladsen betød, at turneringen det første par år hed "Campingkrocket", men i 2001 blev det omdøbt til "Kr. Himmelfartsstævne".

Stævnet har haft op- og nedture, især i 2013 oplevede man et dyk i deltagerantallet.

Det tætte sammenhæng med campingpladsen var forklaringen på det dyk. Det kneb for kommunen med at skaffe en forpagter til campingpladsen, og kroketklubben måtte derfor aflyse. Der blev så skaffet en forpagter i sidste øjeblik, og turneringen blev gennemført.

- Men på det tidspunkt havde mange meldt sig til andre turneringer, så det har været lidt af et arbejde at få turneringen op på højden igen, siger Irene Højgaard.

Vin og kage

I år er der tilmeldt 72 spillere. De første rykker ind på campingpladsen i dag, tirsdag. Dels for at sikre sig tid til akklimatisering til fredagens store turnering og dels for at få en god plads til campingvognen.

Der er ikke faste pladser, men de fleste vil helst ligge samme sted som i fjor og året før. Med 72 deltagere skal der indrettes 20 baner. Det er nødvendigt for at kunne afvikle de omkring 750 kampe, der skal til for at kåre vindere i de forskellige rækker.

Give Krocket Klub fungerer "kun" som arrangører. Stævneledelsen varetages af Sinne Johnsen fra Lyne Kroket- og Petanqueklub.

Man kan ikke tilmelde sig som par, selv om der spilles sammen i par. Ved stævnet får alle tildelt en fremmed makker.

Torsdag er der morgensang og flaghejsning klokken ni, hvorefter der spilles mixstævne frem til klokken 17. Her markeres jubilæet med vin og kage.

Hele fredagen er der kampe i de otte rækker, deltagerne er tilmeldt i. Turneringen og de resterende kampe afvikles lørdag.

Det er også lørdag, den store fest bliver afviklet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce