Annonce
Jelling

Krolf er populært ved Højagercentret

I 20 år er der blevet slået med køller og kastet kugler i disciplinerne kroket, petanque og senere krolf for efterlønnere og pensionister i Jelling. Foto: Peter Branderup Mathiasen
På græsset foran Højagercentret spiller pensionister og efterlønnere krolf, kroket og petanque hver onsdag formiddag. Det styrker samværet og giver frisk luft.
Annonce

Jelling: På den nordlige side af Højagercentret på græsarealet langs Ringvejen spilles der hver onsdag krolf, kroket og petanque i to timer, som de ældre borgere i Jelling og omegn deltager i.

Sådan er det gået for sig med 15 deltagere i gennemsnit de seneste 20 år, selvom spillene har skiftet lokation undervejs.

Tre baner står onsdag formiddag klar, og to hold spiller krolf, et tredje spiller hold kroket.

Petanque har ingen ønsket at spille denne dag.

- Kroket er blevet et meget populært spil de seneste år, og deltagerne vælger ofte dét spil fremfor andet, fortæller Ernst Hoffmann, der har spillet med siden 2003.

Han hjælper til med at stille banerne op, inden deltagerne ankommer klokken ni.

- Vi står jo ikke stille, selvom vi alle seniorer. Og folk synes jo, det er sjovt at være med, siger Ernst Hoffmann.

Annonce

For samværets skyld

Og udstyret er i orden. Både køller, flag og kugler er i god stand, da Højagercentrets vennekreds fornyligt købte et ekstra spilllesæt til holdene.

På græsarealet nord for Højagercentret går det hver onsdag formiddag, hvis vejret tillader det, slag i slag for efterlønnere og pensionister. Ernst Hoffmann tæller point. Foto: Peter Branderup Mathiasen

Et bænkebord ved Højagercentret er dækket op til kaffepause med håndmadder, kander og kopper mellem dagens to kampe på græsset.

- Jeg spiller primært med for fællesskabet og samværets skyld her i den friske luft. Det giver også en smule motion, da vi jo bøjer os ned flere gange i løbet af en kamp, siger en smilende Margit Hoffmann, der har spillet med i en sæson.

Spillesæsonen varer fra april til september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce