Annonce
Børkop

Krukket idé: Pileflet pryder nu i store krukker

Solveig Christensen, Vejle Kommune, Jonna Baagøe, HedeDanmark, og Heinrich Braun, Baugaarden Living Art, ved nogle af de nye levende kunstværker i Børkop. Foto: Vejle Kommune
Annonce

Børkop: Ny Boder i Børkop har fået nogle nye kunstværker.

Og der er tale om levende kunst, for der er tale om pileskulpturer. Planen er, at de tilplantede krukker og skaber ægte sommerstemning.

Tanken bag skulpturerne er at nytænke de grønne miljøer og samtidig føje et kunstnerisk udtryk til bybilledet.

Der er i alt 19 skulpturer, som er spredt ud over hele kommunen, og en lille flok af dem er placeret i Børkop.

Annonce

Vokser sammen

Hvert år vælger kommunen ny blomsterudsmykning. Valget faldt i år på de levende pileskulpturer, da de i form og design efterlever kommunens mål om at løfte den arkitektoniske kvalitet og forskønne kommunens byer.

- Vi syntes, det kunne være spændende at prøve noget anderledes. Pil er et interessant valg, fordi det er noget andet end det, vi normalt har i krukkerne. Det holder hele året, men giver alligevel noget forskelligt i forhold til årstiderne, siger Lena Månson, landskabsarkitekt i Vejle Kommune Vej & Park.

Pileskulpturerne har forskellige former, og er alle flettet af adskillige levende pilegrene. Med tiden vil pilegrenene vokse sammen og blive til én levende pileskulptur. Pilen er en taknemmelig plante, som kan tåle det danske klima året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce