Annonce
Vejle

Kultur-formand: Det stærkeste felt nogensinde til kulturprisen

I 2013 var det Bindeballe Købmandsgård, der fik Vejle Kommunes Kulturpris, som kulturudvalgsformand Dan Arnløv netop har overrakt til formanden, Kaj Pedersen og købmanden i Bindeballe. Margit Sand. Arkivfoto

Vejle: Blandt 21 nominerede kandidater til Vejle Kommunes Kulturpris har juryen valgt fem, som fortjener en særlig anerkendelse for deres arbejde.

Kulturudvalgets formand, Dan Arnløv Jørgensen, er glad for de mange nomineringer, som beboere i hele kommunen har indsendt.

- Jeg kan gentage mig selv fra sidste år: Det er et stærkere felt end nogensinde før. Det fortæller mig, at prisen får mere og mere betydning. Det stærke felt viser også, at der sker noget i kulturlivet overalt i Vejle Kommune. Der kommer hvert år nye aktører til, og det er en fornøjelse at se, siger Dan Arnløv.

Dan Arnløv Jørgensen, der er medlem af juryen bag kulturprisen, deltog ikke i udvælgelsen af de fem kandidater, som skal hyldes i Spinderihallerne tirsdag 6. marts, når vinderen af kulturprisen afsløres. Han var inhabil på grund af Dystopias nominering, som han har et personligt venskab med. I stedet var det kulturudvalgets næstformand, Torben Elsig, der deltog i udvælgelsen.

De 21 forslag til kulturprisen

Her er de 21, der er foreslået til kulturprisen: Ungdoms-kulturforeningen Karma Vejle, Bjarne Rask, venue manager Bygningen, Give-Egnens Museum, Henrik Elkjær, City Vejle, musikeren Søren Krogh, Vejle Expat Network forening, Monsterforeningen Dystopia, Maria Theresa Olsen for Poetry Nights, Jakob Bonderup og Roland Christiansen for sangaftenerne i DGi Huset, Junette Bay for Upcomers Designmarked, Illustratoren Olivia Linn, stand-up komikeren Henrik Rothenbücher, musikeren Perry Stenbäck, Jakob Nielsen, plademessen i Jelling, teatermanden Peter Andersen, danseren Nicolai Lykkegaard Fjeldsted, forfatteren Wenche Thinnesen Vogtmann, Inge-Lis Gaardsted, billedskolen Stjernedrys, Grafisk Værksted Vejle, Ungdommens Teater, Vejle, museumsinspektørerne Katrine Balsgaard og Charlotta Lindblom for julekalenderen "Nisserne på Ravningbroen".

Monsterforeningen Dystopia er valgt. Foreningen har skabt et unikt miljø, hvor mere end 200 frivillige realisere projekt haunted house.

Dystopia samarbejder med Ungdommens Teater i Vejle og Filmforbindelsen Vejle og står bag Halloween i Vejle sammen med City Vejle.

Ungdommens Teater er valgt, fordi foreningen har skabt et stærkt socialt fællesskab, hvor alle er velkomne. De energiske medlemmer står bag overraskende forestillinger, som altid er gratis at overvære.

Den nye forening Grafisk Værksted Vejle er valgt, fordi den på kort tid har placeret sig markant på det kulturelle Danmarkskort, skabt et artist in residence-projekt med vidensdeling sammen med udenlandske grafikere.

Fotografen Henrik Elkjær er valgt, fordi han er modig og tør se på Vejle fra nye vinkler. Han tør også sætte ord på sine tanker, som det er sket i "Filosofaen" i Vejle Midtpunkt.

Musikeren Perry Stenbäck er valgt, fordi han bidrager til at berige musiklivet med sit engagement, sin varme personlighed og sit format som musiker på mange forskellige instrumenter.

Annonce
Vejle For abonnenter

International kæmpe skal hjælpe NPV med at finde storinvestorer til byggeprojekt i Vejle

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Her kan du få alt det gode til din krop på én gang: Ny virksomhed giver dig klarhed og skønne sager - lige i hovedet

Erhverv For abonnenter

Så meget skar Vejle-slagter af prisen: Liebhaver-sommerhus i Skagen kostede oprindelig 50 millioner kroner

Sport

Hedensted fyrer cheftrænerteamet med øjeblikkelig virkning: Klublegende tager over, mens tidligere succestræner skal assistere ham

Erhverv For abonnenter

Byens gamle restaurant Peking Grill er blevet til My Look: Louise har øjnene rettet på nyt forretningskoncept

Vejle Boldklub

Godt nyt for VB: Kolinger spillede med reserveholdet og ligner en mand, som er klar til kamp

Vejle For abonnenter

Jeg må stå på risten og nyde duften: Vejles nye stjerne-restaurant er så fin, at den ikke skilter med sig selv

Vejle

Omstridt centerleder 'fyret' fra Bifrost efter Sofies død: 'Det var svært at se, hvordan vi kunne genoprette tilliden'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Vil du bygge i Vejles nye bydel skal du have meget mere end kolde kontanter op af lommen

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Vejle For abonnenter

Laura sex-slammer om sexisme: 'De tog mit navn og tilpassede det mit kønsorgan'

Vejle For abonnenter

Royal fest, DF svigtede ældre, afdødes journaler holdes hemmelige og VB på nedrykningskurs: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Hedensted

Afsked med en svækket kæmpe ved kirke: - Vi tør ikke lade det stå mere

Annonce