Annonce
Vejle

Kultur-formand: Det stærkeste felt nogensinde til kulturprisen

I 2013 var det Bindeballe Købmandsgård, der fik Vejle Kommunes Kulturpris, som kulturudvalgsformand Dan Arnløv netop har overrakt til formanden, Kaj Pedersen og købmanden i Bindeballe. Margit Sand. Arkivfoto

Vejle: Blandt 21 nominerede kandidater til Vejle Kommunes Kulturpris har juryen valgt fem, som fortjener en særlig anerkendelse for deres arbejde.

Kulturudvalgets formand, Dan Arnløv Jørgensen, er glad for de mange nomineringer, som beboere i hele kommunen har indsendt.

- Jeg kan gentage mig selv fra sidste år: Det er et stærkere felt end nogensinde før. Det fortæller mig, at prisen får mere og mere betydning. Det stærke felt viser også, at der sker noget i kulturlivet overalt i Vejle Kommune. Der kommer hvert år nye aktører til, og det er en fornøjelse at se, siger Dan Arnløv.

Dan Arnløv Jørgensen, der er medlem af juryen bag kulturprisen, deltog ikke i udvælgelsen af de fem kandidater, som skal hyldes i Spinderihallerne tirsdag 6. marts, når vinderen af kulturprisen afsløres. Han var inhabil på grund af Dystopias nominering, som han har et personligt venskab med. I stedet var det kulturudvalgets næstformand, Torben Elsig, der deltog i udvælgelsen.

De 21 forslag til kulturprisen

Her er de 21, der er foreslået til kulturprisen: Ungdoms-kulturforeningen Karma Vejle, Bjarne Rask, venue manager Bygningen, Give-Egnens Museum, Henrik Elkjær, City Vejle, musikeren Søren Krogh, Vejle Expat Network forening, Monsterforeningen Dystopia, Maria Theresa Olsen for Poetry Nights, Jakob Bonderup og Roland Christiansen for sangaftenerne i DGi Huset, Junette Bay for Upcomers Designmarked, Illustratoren Olivia Linn, stand-up komikeren Henrik Rothenbücher, musikeren Perry Stenbäck, Jakob Nielsen, plademessen i Jelling, teatermanden Peter Andersen, danseren Nicolai Lykkegaard Fjeldsted, forfatteren Wenche Thinnesen Vogtmann, Inge-Lis Gaardsted, billedskolen Stjernedrys, Grafisk Værksted Vejle, Ungdommens Teater, Vejle, museumsinspektørerne Katrine Balsgaard og Charlotta Lindblom for julekalenderen "Nisserne på Ravningbroen".

Monsterforeningen Dystopia er valgt. Foreningen har skabt et unikt miljø, hvor mere end 200 frivillige realisere projekt haunted house.

Dystopia samarbejder med Ungdommens Teater i Vejle og Filmforbindelsen Vejle og står bag Halloween i Vejle sammen med City Vejle.

Ungdommens Teater er valgt, fordi foreningen har skabt et stærkt socialt fællesskab, hvor alle er velkomne. De energiske medlemmer står bag overraskende forestillinger, som altid er gratis at overvære.

Den nye forening Grafisk Værksted Vejle er valgt, fordi den på kort tid har placeret sig markant på det kulturelle Danmarkskort, skabt et artist in residence-projekt med vidensdeling sammen med udenlandske grafikere.

Fotografen Henrik Elkjær er valgt, fordi han er modig og tør se på Vejle fra nye vinkler. Han tør også sætte ord på sine tanker, som det er sket i "Filosofaen" i Vejle Midtpunkt.

Musikeren Perry Stenbäck er valgt, fordi han bidrager til at berige musiklivet med sit engagement, sin varme personlighed og sit format som musiker på mange forskellige instrumenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce