Annonce
Kultur

Kulturelle øjne på Brexit på Børkop Bibliotek

Med eksempler hentet fra litteraturens, musikkens og filmens verden byder Brexitcafé på et kulturelt portræt af det Storbritannien, som med udgangen af denne måned forlader EU. PR-foto
Hør om hvordan Storbritanniens egenart afspejler sig i briternes litteratur, musik og film.
Annonce

Børkop: Store, eviggyldige dramaer, optimistisk pop og spiddende præcise film om livet som helt almindelig borger i det offentlige system i Storbritannien fortæller om et interessant og komplekst samfund og det første land, som vil ud af EU.

Bibliotekschef Mette Høxbro indbyder torsdag efter middag 16. januar til Brexitcafé på Børkop Biblioteket med spørgsmålet "Hvad sker der for jer England?". Nogle af svarene findes i kulturen, hvor briterne med en passende selvindsigt og ironi reflekterer over den velfærdsstat, de har opbygget, og det imperium, de aldrig rigtigt har givet slip på. Det kan være gennem litteraturen og Shakespeares klassiske Macbeth om magtdrømme, gennem rocken og den stolte Cool Britannia-periode inspireret af 60'erns ubekymrede popkultur eller gennem filminstruktør Ken Loachs øje for socialrealistiske emner.

Annonce

Lær at forstå briterne

- Vi skal rundt om det aktuelle billede, men ved at tegne et portræt af Storbritannien gennem litteratur, musik og film håber jeg at give inspiration til, at vi alle kan komme lidt tættere på og forstå briterne, lover Mette Høxbro i en pressemeddelelse.

Hun pointerer, at biblioteket har digital adgang til for eksempel hundredvis af dagblade og magasiner, som helt aktuelt skildrer Storbritannien. Hun forventer, at caféen ikke ender i en enetale, men i en dialog med spørgsmål og kommentarer. Brexitcafé holder åbent mellem klokken 16.30 og 17.30, henvender sig til alle, der har lyst til at høre om Storbritannien og få inspiration til at opleve og forholde sig samfundet gennem litteraturen, musikken, filmen og de aktuelle medier. Læs mere vejlebib.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce