Annonce
Kultur

Kulturen vågner efter 75 dage i dvale: Musikskole og museer atter i gang

Vejle Musikskoles nye leder, Sten Byriel, glæder sig over, at musikskolen nu kan genåbne og må møde børnene, inden de går på sommerferie efter et forsømt forår. Arkivfoto: Mette Mørk
Musikskolen åbner i dag over hele kommunen. Museerne begyndte i går, blot med enkelte justeringer af hensyn til afstandskrav og ting, der røres ved.

Vejle: Det nærmer sig lige så stille: Vi vender tilbage - ikke til normalen, men tilbage. I disse dage åbner kulturen. I dag begynder musikskolen undervisningen, og det er musikskoleleder Sten Byriel glad for.

- Yes, nu kan kulturen atter blomstre og børnene lave musik. Vi er glade for at lov lov at se børnene inden sommerferien, så det ikke kun er på nettet, det foregår. Det er, når man er i samme rum, at musikken har det aller bedst. Og vi viser samtidig, at vi stadig er her efter 75 dages dvale.

Det er kun eneundervisning, der udbydes, for holdundervisningen var færdig i sidste uge.

Godt gensyn på skolerne

Der er selvfølgelig nogle begrænsninger. Når der synges eller pustes i instrumenter, skal afstanden mellem personer være to meter. Der er også sat striber på gulvet for at hjælpe med at holde afstandskravene. Desuden er der rengøring, hvis der har været berøring, for eksempel af tangenter.

- Vi har mødt stor forståelse rundt om i kommunen på de forskellige folkeskoler, hvor man har ment, at selvfølgelig skulle der også være plads til musikskolen, selv om skolerne kan være udfordret af pladsmangel i den almindelige undervisning, siger Sten Byriel.

Annonce

Museer sluppet fri

De to museer, Vejle Kunstmuseum og Kulturmuseet Spinderihallerne, åbnede tirsdag. Gæsterne vil i høj grad møde de museer, de kender. Men der vil være nogle forholdsregler, som påvirker oplevelsen. Ting, der kan berøres og muligheder for at prøve tøj, er fjernet. Og børnerum er lukket. I enkelte rum vil der være angivet et maksimalt antal personer, som må være i rummet. Et par steder er man nede på fem ad gangen.

- Med den fordeling og det antal gæster, vi har på vore mange kvadratmetre, forventer jeg ikke, at det blive noget større problem. Vi er ret glad for, at vi nu kan komme til at formidle kunst, kultur og historie, sådan som vi er sat i verden for, siger museumschef Flemming Hedegaard Larsen.

Der er sat en ekstra museumsvært på i hvert af de to museer for at give gæsterne råd og vejledning.

Bag kulisserne er museerne endnu ikke fuldt bemandet. Med det vi ved nu, vil de kunne lade alle ansat møde ind igen fra den 22. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce