Annonce
Kultur

Kulturentreprenører slår til igen: Ny kunst i købmandsautomaten

”Between 8 & 9 in the morning” er titlen på Lene Juhler og Britta Egebjergs udstilling i Kunsthal Vejle, der åbner på lørdag. Privatfoto
Det 20 rum store udstillingssted på Banegårdspladsen i Vejle er fra lørdag fyldt med nye kunstværker.
Annonce

Vejle: De to kulturentreprenører Lene Juhler og Britta Egebjerg er klar med en ny udstilling i deres "lokaler", som er købmandsautomatens 20 rum på en mur på Banegårdspladsen 6 i Vejle.

Udstillingen, der åbner 11. maj klokken 11 har titlen: ”Between 8 & 9 in the morning”.

Kunstnerduoen Egebjerg & Juhler har eksisteret siden 2015.

- De første værker vi skabte sammen, skabte vi ved, at vi gav færdige værker til hinanden som den anden arbejdede videre på - og således skabtes et fælles tredje værk. Den anden havde helt frie hænder, og vi mødtes ikke under skabelsesprocessen. Vi så først det færdige værk, når det var færdigt. Vi oplevede dengang, at flere kollegaer havde svært ved at forstå, at vi kunne havde tillid til denne arbejdsproces, men vi oplevede en enorm styrke i den - og dér kom forbløffende stærke historier ind i disse værker. De kom jo til at rumme to stærke udtryk, der forlængede og udvidede hinanden. Der var ingen destruktion, fortæller Lene Juhler.

Her er udstillingsstedet på Vejles banegårdsplads flankeret af ophavskvinderne - Lene Juhler til venstre og Britta Egebjerg. Arkivfoto: Leif Baun
Annonce

Pirrende spænding

Den kommende udstilling er skabt måde, så der er også spænding på for kunstnerne før åbningen.

- Jeg er enormt spændt på en varm og pirrende måde, konstaterer Britta Egebjerg.

Udstillingsstedet Kunsthal Vejle består altså af en dobbeltløbet købmandsautomat fra 1950'erne med i alt 20 rum. Den åbnede de i 2018 med det formål at skabe et alternativet og kunstnerstyret udstillingssted for dansk og international samtidskunst.

Annonce

Dansk kunst i 2019

Kunsthallen viste internationale udstillinger med deltagelse af 38 kunstnere fra 15 nationer. Udstillingerne fik stor opmærksomhed, fra besøgende, fra medier og fra kunstnere over hele verden.

I 2019 er der fokus på den danske og ikke mindst den lokale samtidskunst. Senere på året kommer ”Vejle Manifest” med deltagelse af 20 vejlensiske kunstnere samt den københavnske billedkunstner Jonna Pedersens separatudstilling ”De 20 bud”.

Kunsthal Vejle er støttet af Billedkunstrådet, Vejle Kommune og Visit Vejle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
VEJLE

Interesse for nye Vinding-boliger overgås kun af studieboliger i København

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce