Annonce
Vejle

Kulturfestival for niende gang: Karoline-piger og 70'er-tema i mad og musik

Souschef Ebbe Nørgård, vicevært Bjarne Jensen, frivillig Lene Lyngsø og tværfaglig koordinator June Rosted glæder sig til kulturfestivalen, som i år har et 70'er-tema den sidste dag. Privatfoto

Ok-plejecentret Betty Sørensen Parken holder for niende gang kulturfestival.

Vejle: 1970'erne bliver lyslevende på OK-plejecentret Betty Sørensen Parken i Vejle, når centret for niende gang holder kulturfestival i teltet foran plejecentret i dagene 18.-21. juni.

Som altid rummer kulturfestivalen temaer fra udvalgte lande, og i år er det Afrika og Mexico.

Når arbejdsgruppen bag festivalen har fået idéen til 70'er-temaet, skyldes det en beboer på plejecentret, der er tidligere Karoline-pige.

Karoline-pigerne klædt i rødt og hvidt var verdenskendte repræsentanter for danske mejeri-produkter. Pigerne var i årene fra 1961 til 1989 sendt ud i verden for at reklamere for mejerierne.

- Vi har henvendt os til Dansk Landbrugsmuseum på Gammel Estrup for at få mere fakta om Karoline-pigerne, fortæller souschef Ebbe Nørgård.

Annonce

25 frivillige hjælpere

Kulturfestivalen i Betty Søren Parken har 25 frivillige hjælpere, som støtter med praktisk hjælp under festivalen.Arbejdsgruppen bag festivalen tæller blandt andre souschef Ebbe Nørgård, vicevært Bjarne Jensen, frivillig Lene Lyngsø og tværfaglig koordinator June Rosted.

Kageopskrifter og revy

Beboerne i Betty Sørensens Parken har også været i gang med at finde kage-opskrifter fra 1970'erne og prøvebagt i det rullende køkken, og deltagerne i 70'er-dagen vil formentlig være klædt ud i tøj fra dengang, måske hot pants og lange støvler eller afghanerpelse. Peter Ratztar fra Halvniklubben holder foredrag om 70'er-livet.

Juelsminde Pigegarde trækker op med fuld musik på åbningsdagen mandag 18. juni og fortæller hele kvarteret i Mølholm, at nu er festivalen i gang. OK-Fondens direktør Eva Lunding Olsen, holder åbningstalen. Mandag aften er der også revy, hvor de ansatte optræder i helt nye roller til stor moro for beboerne.

Musikeren Palle Krabbe sørger for underholdning hele ugen, og på den afrikanske dag er der besøg af Bodil Jørgensen, tidligere efterskolelærer, som er optaget af at fortælle kvinder i Afrika om deres rettigheder. Hun holder foredrag om "Verdens kvindeliv". Melkam Selotawn fra Etiopien, der er sosu-hjælper på plejecentret, er gæstekok sammen med en kollega.

På den mexicanske dag onsdag er der linet op til senior-OL i Mexico, og beboerne er gået i skarp træning, fortæller Ebbe Nørgård. Han er taknemmelig for den ekstra indsats og store opbakning, som en stor flok frivillige og ansatte giver kulturfestivalen.

Se mere på www.ok-bsp.dk.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce