Annonce
Kultur

Kulturformand: Nyt udvalg skal finde en løsning på hengemte skulpturer

”Vækst” er navnet på billedhugger Erik Christiansens værk, som tidligere stod i gågaden. Skulpturen kunne med en kærlig hånd komme til at tage sig flot ud og gøre større glæde end nu, hvor den ligger på depot i Vejlby, mener Christian Bro, som i økonomiudvalget vil stille spørgsmål til, hvad planen er med depotet. Foto:
De hengemte skulpturer i deponiet på Vejlbyvej er landet mellem flere politiske udvalg, mener Lars Ejby Pedersen (S), som er formand for kultur- og idrætsudvalget. Han mener, at et tværfagligt udvalg skal se på sagen og finde en løsning.

Fredericia: Det nuværende kultur- og idrætsudvalg har ikke haft byens hengemte skulpturer på dagsordenen i hverken denne eller de to seneste byrådsperioder.

Det var udvalgets forgængere, som i 2011 besluttede at udlåne kommunens skulpturer til private eller lokalområderne, så de kunne gøre gavn i stedet for at stå i et telt på deponiet på Vejlbyvej.

- Vi har ikke haft drøftet, hvad der skal ske med dem, og faktisk har jeg ikke meget kendskab til, hvad det er vi har stående. De blev flyttet af teknisk udvalg i forbindelse med midtbyplanen, siger Lars Ejby Pedersen.

Efter avisen har taget sagen op igen, er han klar til, at politikerne træffer en beslutning om, hvad der skal ske.

- Jeg har ikke drøftet det med de andre i udvalget, men jeg vil mene, at det er en god ide, at vi får nedsat et lille udvalg på tværs af vores område og det tekniske, så vi kan finde ud af, hvad vi gør, siger han.

Annonce

Jeg har ikke drøftet det med de andre i udvalget, men jeg vil mene, at det er en god ide, at vi får nedsat et lille udvalg på tværs af vores område og det tekniske, så vi kan finde ud af, hvad vi gør.

Formand for kultur- og fritidsudvalget Lars Ejby Pedersen (S)

Stenskulptur spøger også

Fredericia Dagblad besøgte før sommerferien deponiet med formand for miljø- og teknikudvalget Christian Bro (S), som har deponiet under sit udvalgs portefølje.

- Der er et par af skulpturerne, som godt kunne blive stillet op igen, og jeg tager sagen med i økonomiudvalget. Så må vi overveje, hvordan vi kommer videre, siger Christian Bro.

I teltdepotet på Vejlbyvej står også en fire ton tung stenskulptur, som ingen i realiteten har ejerskab over.

- Jeg kender intet til den, siger Lars Ejby Pedersen, og Christian Bro ved kun, at det er en skulptur, som lidt tilfældigt er landet i Fredericia.

Skulpturen er udført af kunstneren Erik Kjeldsen fra Nuuk og sendt til Fredericia, som et bud på en skulptur til Ilulissat Plads i Kanalbyen. Skulpturen symboliserer 50 års venskabssamarbejde omkring de grønlandske skolebørn. Den er imidlertid aldrig blevet bestilt, og kunstneren er indstillet på at tage den tilbage, hvis der ikke kan findes de nødvendige midler til at erhverve den og stille den op.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Dobbelt-indbrud på Vejle-vej

Annonce