Annonce
Vejle

Kulturhøjskolens succes: Domus har en del af æren

- Vi er i bestyrelsen glade for, at Kunst & Kulturhøjskolen fik Vejle Kommunes kulturpris i foråret 2017, ja faktisk også stolte over den anerkendelse, der ligger i prisen, sagde formand Svend Strunge i sin beretning ved årsmødet. Han ses her i midten af billedet fra overrækkelsen af pris, flankeret af kulturudvalgsformand Dan Arnløv og forstander Jørgen Ejlskov. Arkivfoto: Mette Mørk

Kunst & Kulturhøjskolens succes fortsætter. 1200 lytter til foredrag på tre højskoledage, og foredragsholderne er vildt imponerede.

Vejle: "Det går rigtig godt". Sådan indledte Kunst & Kulturhøjskolens forstander, Jørgen Ejlskov, sin årsmøde-beretning sidste og forrige år.

Og han gentog det i år, for det går stadig godt i Vejle store, populære Kunst & Kulturhøjskole, som kan føje endnu en fantastisk sæson til sin historie.

1200 går til foredrag i Kunst & Kulturhøjskolen på de tre hold, mandag, tirsdag og onsdag. Der er 20 foredrag i mandagshøjskolen, og 12 i tirsdags og onsdagshøjskolen, som er identiske.

Jørgen Ejlskov oplyste, at der allerede nu er mange tilmeldte til næste sæsons tre højskoledage.

- Sammensætning af de tre højskoledage handler om bredde med samfund, historie, livet, forfattere, musikere, rejser, lokale, kendte og ukendte og andre betragtninger. Det er lykkedes indtil nu. Der er en dejlig stemning alle tre dage, herligt med de mange positive tilbagemeldinger og input til kommende arrangementer. Tak skal I have, sagde Jørgen Ejlskov blandt andet.

En del af vores succes skyldes Domus. Jeg har sagt det før, men det er værd at gentage.

Svend Strunge, formand for Kunst & Kulturhøjskolen

Overskud på 77.531 kroner

Kunst & Kulturhøjskolens regnskab viser et overskud på 77.531 kroner. Til bestyrelsen blev Svend Strunge, Alex Pedersen, Annette Hertz og Birgit Jensen genvalgt. Jens Thormann blev genvalgt som suppleant.

Mogens Thyssen var dirigent ved årsmødet på Domus.

Stolte af anerkendelsen

Ligesom Jørgen Ejskov måtte Svend Strunge gentage sig selv og konstatere, at sæsonen 2017-18 igen har været god.

- I foråret 2017 fik Kunst & Kulturhøjskolen Vejle Kommunes kulturpris i det flotteste felt nogensinde ifølge kulturudvalgsformanden. Det er vi i bestyrelsen meget glade for - ja faktisk også stolte over den anerkendelse, der ligger i prisen. Vi ved jo, der ligger mange års arbejde og udvikling bag, sagde han.

Svend Strunge sagde, at Kunst & Kulturhøjskolen er bevidst om, at der er stort behov for oplysning og for socialt samvær samlet om et program med variation og kvalitet.

Han betonede, at højskolens foredragsholdere lægger mærke til den gode lydhøre stemning, der altid hersker på Domus.

- Den venlige og lyttende måde, I tager imod dem på og den debat og de spørgsmål, der ofte er efter foredragene. I øvrigt er vore foredragsholdere vildt imponerede over, at der kan samler 1200 til foredrag. Ikke mindst hvis de har passeret Storebælt på vej hertil, sagde Svend Strunge.

Annonce

Domus er også personer

Både Jørgen Ejlskov og Kunst & Kulturhøjskolens formand, Svend Strunge, roste Domus og husets tre bagmænd.

- En del af vores succes skyldes Domus. Jeg har sagt det før, men det er værd at gentage. Vores deltagerantal på de tre højskolehold er afhængigt af lokalernes størrelse og dermed også en væsentlig forudsætning for vores økonomi og dermed også en forudsætning for, at vi kan tilbyde foredragsholdere af høj kvalitet. Domus er i høj grad også personer: Troels, John og Ole, så har man sagt venlighed, velvilje og hjælpsomhed. Det er en fornøjelse at samarbejde med jer, sagde Svend Strunge.

Han omtalte, at der har været røster fremme om nedrivning af Domus. Kulturudvalgsformand Dan Arnløv gav i foråret 2015 Jørgen Ejlskov og Svend Strunge tilsagn om, at der ikke sker noget, før Kunst & Kulturhøjskolen og Ældre Sagen, der begge bruge Domus flittig, er hørt.

- Det får os til at fremme vores samarbejde med Domus gerne i samarbejde med andre foreninger, der bruger bygningen, så påstanden om, at tiden er løbet fra Domus ikke har noget på sig, sagde Svend Strunge.

Annonce
Erhverv For abonnenter

19 måneder var nok: Nystartet vognmand sælger sin virksomhed efter et år med voldsom vækst

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Navne For abonnenter

Lyt eller læs: Ritta var ikke som folk flest - heller ikke i døden: Vennerne skrev farvel på kisten, og hun fik sin aske i en rød VB-urne

Vejle

Vejle er omdannet til en labyrint for fodgængere: - Vi har måske været for optimistiske med gravetilladelserne, siger afdelingsleder

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv For abonnenter

De brølende 70'ere: Mere end 30 mister jobbet: Virksomhed lukker efter 45 år

Erhverv

Chris begyndte med tre brugte biler på en grusplads: Nu sælger han biler for millioner af kroner

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Leder For abonnenter

Molbo-historie koster 1,5 millioner skattekroner: Først skulle valget til ældrerådet ikke holdes, men så greb byrådet ind, så nu er der 21 ældre at vælge imellem

Vejle Boldklub For abonnenter

Fantastisk Grytebust, et slagkraftigt angreb og 4-4-2: Det lærte vi af VB's knusende pokalsejr

Billund For abonnenter

21-årig Kasper er ved at bygge sit selvværd op igen: Han er ordblind og fik i skolen at vide, at han var dum

Annonce