Annonce
Vejle

Kulturhøjskolens succes: Domus har en del af æren

- Vi er i bestyrelsen glade for, at Kunst & Kulturhøjskolen fik Vejle Kommunes kulturpris i foråret 2017, ja faktisk også stolte over den anerkendelse, der ligger i prisen, sagde formand Svend Strunge i sin beretning ved årsmødet. Han ses her i midten af billedet fra overrækkelsen af pris, flankeret af kulturudvalgsformand Dan Arnløv og forstander Jørgen Ejlskov. Arkivfoto: Mette Mørk

Kunst & Kulturhøjskolens succes fortsætter. 1200 lytter til foredrag på tre højskoledage, og foredragsholderne er vildt imponerede.

Vejle: "Det går rigtig godt". Sådan indledte Kunst & Kulturhøjskolens forstander, Jørgen Ejlskov, sin årsmøde-beretning sidste og forrige år.

Og han gentog det i år, for det går stadig godt i Vejle store, populære Kunst & Kulturhøjskole, som kan føje endnu en fantastisk sæson til sin historie.

1200 går til foredrag i Kunst & Kulturhøjskolen på de tre hold, mandag, tirsdag og onsdag. Der er 20 foredrag i mandagshøjskolen, og 12 i tirsdags og onsdagshøjskolen, som er identiske.

Jørgen Ejlskov oplyste, at der allerede nu er mange tilmeldte til næste sæsons tre højskoledage.

- Sammensætning af de tre højskoledage handler om bredde med samfund, historie, livet, forfattere, musikere, rejser, lokale, kendte og ukendte og andre betragtninger. Det er lykkedes indtil nu. Der er en dejlig stemning alle tre dage, herligt med de mange positive tilbagemeldinger og input til kommende arrangementer. Tak skal I have, sagde Jørgen Ejlskov blandt andet.

En del af vores succes skyldes Domus. Jeg har sagt det før, men det er værd at gentage.

Svend Strunge, formand for Kunst & Kulturhøjskolen

Overskud på 77.531 kroner

Kunst & Kulturhøjskolens regnskab viser et overskud på 77.531 kroner. Til bestyrelsen blev Svend Strunge, Alex Pedersen, Annette Hertz og Birgit Jensen genvalgt. Jens Thormann blev genvalgt som suppleant.

Mogens Thyssen var dirigent ved årsmødet på Domus.

Stolte af anerkendelsen

Ligesom Jørgen Ejskov måtte Svend Strunge gentage sig selv og konstatere, at sæsonen 2017-18 igen har været god.

- I foråret 2017 fik Kunst & Kulturhøjskolen Vejle Kommunes kulturpris i det flotteste felt nogensinde ifølge kulturudvalgsformanden. Det er vi i bestyrelsen meget glade for - ja faktisk også stolte over den anerkendelse, der ligger i prisen. Vi ved jo, der ligger mange års arbejde og udvikling bag, sagde han.

Svend Strunge sagde, at Kunst & Kulturhøjskolen er bevidst om, at der er stort behov for oplysning og for socialt samvær samlet om et program med variation og kvalitet.

Han betonede, at højskolens foredragsholdere lægger mærke til den gode lydhøre stemning, der altid hersker på Domus.

- Den venlige og lyttende måde, I tager imod dem på og den debat og de spørgsmål, der ofte er efter foredragene. I øvrigt er vore foredragsholdere vildt imponerede over, at der kan samler 1200 til foredrag. Ikke mindst hvis de har passeret Storebælt på vej hertil, sagde Svend Strunge.

Annonce

Domus er også personer

Både Jørgen Ejlskov og Kunst & Kulturhøjskolens formand, Svend Strunge, roste Domus og husets tre bagmænd.

- En del af vores succes skyldes Domus. Jeg har sagt det før, men det er værd at gentage. Vores deltagerantal på de tre højskolehold er afhængigt af lokalernes størrelse og dermed også en væsentlig forudsætning for vores økonomi og dermed også en forudsætning for, at vi kan tilbyde foredragsholdere af høj kvalitet. Domus er i høj grad også personer: Troels, John og Ole, så har man sagt venlighed, velvilje og hjælpsomhed. Det er en fornøjelse at samarbejde med jer, sagde Svend Strunge.

Han omtalte, at der har været røster fremme om nedrivning af Domus. Kulturudvalgsformand Dan Arnløv gav i foråret 2015 Jørgen Ejlskov og Svend Strunge tilsagn om, at der ikke sker noget, før Kunst & Kulturhøjskolen og Ældre Sagen, der begge bruge Domus flittig, er hørt.

- Det får os til at fremme vores samarbejde med Domus gerne i samarbejde med andre foreninger, der bruger bygningen, så påstanden om, at tiden er løbet fra Domus ikke har noget på sig, sagde Svend Strunge.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce