Annonce
Kultur

Kulturhus får ny samarbejdsaftale med kommunen

Jerlev Kulturhus ønskede i 2019 at blive mere synlig som lokal kulturinstitution, hvilket blandt andet lykkedes med to udsolgte shows med standup-komiker Anders "Anden" Matthesen. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Kultur- og idrætsudvalget i Vejle Kommune har besluttet at indgå en ny samarbejdsaftale med Jerlev Kulturhus, der skal gøre det lettere for kulturhuset at søge kommmunale penge til arrangementer.

Jerlev: Det kan være besværligt og tidskrævende at søge kommunal støtte til arrangementer og aktiviteter gennem Vejle Kommunes kulturpulje. Derfor besluttede kultur- og idrætsudvalget på udvalgsmøde i november sidste år at begynde at indføre aktivitetsaftaler med foreninger, der har flere årlige arrangementer, der skaber traditioner og fællesskab.

På kultur- og idrætsudvalgets møde tirsdag blev det vedtaget at indgå aftaler med tre foreninger, heriblandt Jerlev Kulturhus.

- De har været meget flittige i Jerlev Kulturhus og haft seks-syv årlige arrangementer, hvor der er blevet søgt om støtte fra kulturpuljen. Vi vil gerne gøre det mere smidigt for foreninger, der har et vist aktivitetsniveau, som de har i Jerlev Kulturhus, forklarer udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K).

Der har i 2019 være omkring 1200 gæster til arrangementerne. Foreninger vurderer, at en tredjedel af gæsterne til arrangementerne er lokale, en tredjedel kommer fra Vejle og de resterende fra den øvrige del af af landet. Foreningen ønsker at fastholde den positive udvikling med et stigende antal gæster og arrangementer, der tilgodser forskellige målgrupper. Som et eksempel på noget nyt har foreningen ønske om at afholde standup med lokale og etablerede navne.

Annonce

Et skulderklap

Aktivitetsaftalen betyder, at kulturhus får en stående underskudsgaranti på 50.000 kroner til syv arrangementer i 2020 samt 15.000 kroner til markedsføring af arrangementerne.

- At vi indgår sådan en aftale skal ses som et skulderklap. Vi har over nogle år haft et godt samarbejde med Jerlev Kulturhus, og de gør det godt, så det vil vi gerne understøtte på den her måde, siger han.

Jerlev Kulturhus hører hjemme i det gamle forsamlingshus, der blev gennemrenoveret for få år siden. Huset danner rammen om mange årlige aktiviteter og arrangementer. Udover de seks-syv årlige arrangementer, hvor der ansøges om støtte fra kulturpuljen, holder kulturhuset en række arrangementer som fastelavn, julefest, herreaftner, fællesspisninger og udendørs sommerfest med jazzmusik.

Kulturhuset oplyser, at der i 2019 har været omkring 1200 gæster til arrangementerne, heraf vurderer foreningen, at en tredjedel af gæsterne har været lokale, en tredjedel kommer fra Vejle og de resterende fra den øvrige del af landet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

24-årig mand dræbt af skud: Otte personer anholdt

Annonce