Annonce
Ikast-Brande

Kulturkaravane kommer til Rørbæk Sø

Kulturkaravanen benytter sig af hestevogne, der ankommer til Rørbæk Sø 12. juni og også vil være der 13. juni. Foto: Franseska Mortensen
Teaterfolk optræder lørdag 12. juni og søndag 13. juni ved Vester Mølle ved Rørbæk Sø.

Nr. Snede: Forestillingen "Livets Vand" kan opleves, når Kulturkaravanen Visioner fra Vandkanten og kunstnere fra gruppen Hakkehuset ankommer til Vester Mølle ved Rørbæk Sø lørdag 12. juni klokken 15 og fortsætter med optræden søndag 13. juni.

Teaterfolkene ankommer vandrende og til hest til Vester Mølle på deres rejse mod havet, hvor de medbringer flasker med "Livets Vand". Publikum oplever artister og heste bruge naturens muligheder, når de f.eks. optræder i træerne eller opfører musik og dans i landskabet på en oplevelsesrig vandring i området.

Som afslutning på forestillingen vandrer truppen videre til fods til deres næste destination ved Danakilde. Publikum kan gå med på turen, hvor artisterne skaber en festlig stemning med musik og sang. Om aftenen vil der være mulighed for at deltage i fællesspisning. Hvis man ønsker at deltage i spisningen skal der tilmeldes af hensyn til planlægningen. Nærmere info om dette kan ses på www.danakilde.dk

Annonce

Tilmelding på mail: danakilden@gmail.dk

Kunstnernes ankomst ved Rørbæk Sø den 12. juni sker omkring kl. 15.00 og 13. juni kl. 15.00. Der er fri entre, og stedet er Vester Mølle, Vestermøllevej 7 ved Rørbæk Sø. Gældende coronaregler søges overholdt, hvorfor coronapas er nødvendig.

Begivenheder

Kulturkaravanen begyndte sin tur den 12. maj på Møn og har optrådt et utal af steder, før de mange medvirkende via Lolland-Falster, Langeland og Fyn i juni fik selskab af performancegruppen Hakkehuset.

- Visionen med den omfattende event er at skabe smukke begivenheder i lokalsamfund med et fællesskab omkring kunst og kultur og at dokumentere, hvordan mange gode kræfter er med til at skabe kulturelle fællesskaber i lokalsamfundene, lyder det i en pressemeddelelse.

Langt de fleste optrædener er bygget op omkring kulturmøder eller “byttehandler”, hvor de lokale inviteres med som aktører i forestillingen, laver fællesspisning, åbner deres haver for optræden med mere. Parader ført an af heste og musikanter holdes udvalgte steder i fællesskab med lokale arrangører, oplyser teaterfolkene.

Alt foregår udendørs i naturens omgivelser og især på steder, hvor der ikke almindeligvis er kulturelle begivenheder. Det kan være langs åen, i skoven, eller hjemme i folks haver. Alle publikumsoplevelser er gratis og er støttet af fonde samt kommunale og regionale midler.

Frem til afslutningen i Blokhus den 13. juli er der forestillinger i syv kommuner: Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Herning, Holstebro, Struer, Morsø og Jammerbugt. Læs mere på www.visionerfravandkanten.dk, hvor ruten er beskrevet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce