Annonce
Vejle

Kulturnat om dagen: Der var brød og skuespil nok til alle

Sonja Olesen til venstre og Ritta Lauridsen var med til at servere gratis morgenkaffe og rundstykker på Nørretorv, da der fredag var Fønix Kulturnat i Vejle. Foto: Leif Baun
City Vejle, Vejle Kommune og Trekantområdets Festuge stod bag Fønix Kulturnat, der bød på 49 forskellige arrangementer i løbet af fredagen - lige fra foliekunst på banegården til aftenbøn i Metodistkirken.
Annonce

Vejle: Om det var de gratis rundstykker og morgenkaffen eller Kisser & Søren, der var det største trækplaster, kan være svært at afgøre. Det er i hvert fald et klogt tidspunkt at optræde på - lige efter gratis bespisning.

- Vi mangler kaffe. Før kommer vi ikke af med flere poser, fortalte Sonja Olesen, Bredballe, og Ritta Lauridsen fra midtbyen.

De sidder i bestyrelsen for Gulkrogens Venner og var med til at sørge for den populære morgenbespisning, hvortil der var indkøbt 300 rundstykker. De første sultne var dukket op allerede klokken ni, og da arrangementet "Basser og Bedsteforældre" åbnede klokken 10, stod de klar til at få deres morgenkrumme. Og derefter gik udleveringen stille og roligt.


Hvis der bliver noget til overs, går vi en tur op ad gågaden og deler ud.

Sonja Olesen og Ritta Lauridsen, brøddamer


Kisser og Søren er et sikkert kort at spille, når arrangører skal trække voksne folk til en kulturel dag, som den Vejle fik i går: Foto: Leif Baun

Da Vejle Amts Folkeblad kom forbi Nørretorv for at høre Kisser & Søren, havde brøddamerne stadig en hel indkøbsvogn fuld af rundstykker i poser tilbage.

- Hvis der bliver noget til overs, går vi en tur op ad gågaden og deler ud, sagde de.

Annonce

Gå ind og se den festival

Der var hele 49 punkter i kulturnattens program spredt ud over hele byen. Fra Søndertorv til Nørretorv. Fra Banegård til Metodiskkirkens tårn og videre via museerne til Spinderihallerne.

Fredagens Fønix Kulturnat startede med et pænt besøgt Basser og Bedsteforældre-arrangement på Nørretorv. Gratis rundstrykker er godt, og Kisser og Søren trak også gæster til. Foto: Leif Baun

Ingen skam hvis man ikke når det hele. Men det vil være en skam ikke at nå at se pap- og papirfestivalen i Spinderihallerne. Og muligheden er der helt indtil 25. september. Her får man mere end 25  store værker at fortabe sig i.

Eksempelvis Veronica Birdnests gobler, hvoraf noget har stået på Arken. Eller toiletruller, der er blevet til et kort over Vejle Kommune. Eller flotfoldede rumdelere og siddemøbler fra Grape. Siddeskamlen kan klippes sammen og stilles ind i en reol, når man ikke skal bruge den. Ret raffineret faktisk.

Annonce

Festival for tredje gang

Det er tredje gang, pap- og papirfestivalen holdes, og igen er Marit de Julienhorst Rosenkilde projektleder.

Veronica Birdnest står bag goplernes verden, et værk, der har været vist på Arken og i Rødovrecentret. Nu er en del af det svømmet til Vejle og kan ses i Spinderihallerne frem til 25. september som en del af pap- og papirfestivalen. Foto: Leif Baun

- Pap- og papir er et overset materiale. Det kan mange ting, blandt andet gå fra 2D til 3D. Det kan ind gå i mange nye sammenhænge. Pap og papir kan jo genbruges i sig selv, men det man laver af materialet kan også genbruges. Nogle af værkerne her har været andre steder før. Fremfor at de skal stå på et loft et sted, så kan de nu komme ud og shine nye steder, siger hun.

Der er over 25 værker, og der er samarbejdet med både erhvervsliv og skoler, eksempelvis Frisørskolen og Kirkebakkeskolen.

Pap- og papirfestivalens projektleder for tredje gang er Marit de Julienhorst Rosenkilde, der her ses foran de fine papirsrumdelere fra Grape. Gamle Le Klint har ikke levet forgæves. Foto: Leif Baun

Et af årets aktuelle indslag har naturligvis virussen som afsæt. "Vi står sammen hver for sig under coronaen" er den statsministerielle titel, som er valgt til værket, der består af en masse selvportrætter, som folk har malet på - toiletpapir.

Annonce

Opskrift på en kulturdag

Musik, mad, optræden og udstilling er de fleste af ingredienserne i fredagens kulturnat. Efter planen skulle afslutningen være tre koncerter og en aftenbøn. Koncertplanen sagde Mathilde Falch i Bygningen klokken 20, JR's Big Band i Spinderihallerne klokken 20.30 og Barselona i Vejle Musikteater klokken 21. Alternativt kunne man klokken 21 gå til aftenbøn i Metodistkirken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Plantekød og pølsesnak

Børkop

Kommunen lukker byens folkeskole: Forældre vil åbne friskole næste sommer

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce