Annonce
Kultur

Kulturudvalget melder hus forbi

På Give-Egnens Museum er formidlingen af den nære fortid i centrum. Museet har altid haft et godt tag på at formidle den til børn. Det sker året rundt og ikke blot, når der som her vises juleudstilling på museet. Arkivfoto: Torben Glyum
- Vi har ingen penge, så vi opfordrer økonomiudvalget til at tage sagen op, siger udvalgsformand Dan Arnløv Jørgensen (K). Han sidder også i økonomiudvalget og kan derfor være med til at sikre Give-Egnens Museum.

Give: Der var intet godt nyt at hente for Give-Egnens Museum, da kommunens kultur- og idrætsudvalg tirsdag holdt møde. Faktisk var slet intet at hente.

Give-Egnens Museum var godt nok på dagsordenen, men det var kun som et orienteringspunkt. Her gav kulturudvalgets formand Dan Arnløv Jørgensen en kort redegørelse, ikke andet.

- Vi har jo ikke penge nok til at kunne imødekomme det behov, som museet har for at kunne opfylde kravet fra Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS). Derfor bliver det økonomiudvalget, der kommer til at behandle museets ansøgning, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han fortæller også, at kulturudvalget kort snakkede om den klemte situation, museet er havnet i med et krav fra SLKS om, at museet stiller en garanti for, at Vejle Kommune vil give en bevilling på én million kroner i både 2021 og 2022.

Derudover skal museet garantere, at kommunen i årene fra 2022 og fremover vil øge bevillingen til museet med 200.000 kroner. Det anser SLKS som en forudsætning for at museet kan gennemføre den opfølgningsplan, museet udarbejdede efter SLKS seneste kvalitetsrapport.

Give-Egnens Museums fremtid står og falder efter min mening ikke med at museet bevarer sin statsanerkendelse. Museet og dets arbejde kan godt fortsætte, selv om det ikke længere har en statsanerkendelse.

Dan Arnløv Jørgensen, formand for kultur- og idrætsudvalget

Uden betydning

Gennemførelsen af den plan anser SLKS som en forudsætning for, at museet kan bevare sin statsanerkendelse. Kravet skal være opfyldt senest 18. marts.

Det er to dage efter økonomiudvalgets næste møde. Men kulturudvalget har ifølge Dan Arnløv Jørgensen ikke givet nogen anbefaling til, hvordan økonomiudvalget skal behandle den ansøgning, Give-Egnens Museum har sendt til kommunen.

- Jeg ved heller ikke, om den kommer på dagsordenen til økonomiudvalgets møde. Det har jeg ingen indflydelse på. Det er alene borgmesteren, der sætter dagsordenen, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Dagsordenen for mødet 16. marts er endnu ikke offentliggjort. Men det vil vække opsigt ikke blot i Give, hvis ikke Give-Egnens Museums ansøgning er sat på til behandling.

Dan Arnløv Jørgensen mener i øvrigt heller ikke, at situationen er så alvorlig, som Give-Egnens Museum gør den til. Efter hans opfattelse betyder statsanerkendelsen ikke så meget i forhold til museets daglige arbejde.

Han mener godt, museet kan fortsætte også uden en statsanerkendelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce