Annonce
Egtved

Kulturum: Drømmen om et fritidslandskab for alle

I hele stadionområdet med Egtved Skole i den ene ende og Hvidegårdsvej i den anden er det håbet at kunne få etableret et fritidslandskab for alle borgere i og omkring Egtved. Foto: Mette Mørk
Et nyt drømmescenarie, der skal binde Egtved endnu mere sammen, er kommet på tegnebrættet. Navnet er "Kulturum", og det handler om en forvandling af Egtved Stadion til glæde for alle byens borgere.
Annonce

Egtved: En ny drøm er født, og den handler om, at Egtved kan få et kreativt, aktivt byrum, hvor alle kan mødes, uanset om man er ung eller gammel, uanset interesser og uanset om man dyrker motion eller ej. Et sted, hvor også læring og fællesskaber kan blomstre, et sted, hvor de unge i trygge rammer kan hygge sig, og ikke mindst et sted, der i endnu højere grad motiverer til sport og motion.

Her kan man gå en tur med hunden, de unge kan mødes i fællesskaber, der kan spilles fodbold, man kan løbe en tur, hygge sammen, cykle, skoleelever kan blive undervist i det fri, man kan se sportskampe fra en ny tribune, og meget mere.

Ib Pabst fortæller om Kulturum på Egtved Stadion. Her forklares blandt andet om en pulszone, der skal motivere til at give den gas med forskellige sportsgrene, som løb, skating og atletik. Foto: Christina Møgelvang Mosegaard

Bag drømmen står Ib Pabst og Tom Andersen fra Egtved Idrætsforening, og de er allerede godt i gang med at manifestere deres projekt med navnet "Kulturum" i samarbejde med Egtved Skole, Egtved Udviklingsråd, Stigruppen i Egtved, Egtved Idræts- & Multicenter, Grundejerforeningen Baldersvej, Egtved Idrætsforening og Vejle Kommune.

Annonce

Binde byen og folk sammen

- Vi har længe manglet et sted, som det her kan blive. I forvejen er det tid til, at stadionområdet skal renoveres og være mere i ånd med fremtiden, lyder det fra Ib Pabst, mens han på grønsværen ved Egtved Stadion viser de områder frem, hvor det kunne være interessant at skabe nye “rum” i det fri.

- Her synes vi blandt andet, at der skal være det, vi kalder en "pulszone". Den skal males i en farve, måske rød, og underlaget skal laves af et specielt materiale, der appellerer til at give den gas med for eksempel løb, skaterløb eller lignende. Vi håber i det hele taget, at den kan motivere til alle mulige former for motion, forklarer Ib Pabst om en sportsbane, der skal være en del af det nye stisystem.

I øvrigt er det tanken, at hele stisystemet kommer til at gå fra Egtved Skole og videre om på bagsiden af hallen for så at fortsætte hele vejen igennem Egtved Stadion og helt ud til Hvidegårdsvej. Stien vil også komme til at have forgreninger ud til blandt andet Hjelmdrupvej og Tudvadvej.


Det er tanken, at "Kulturum" skal blive et aktivt byrum, og så håber vi, at det kan være med til at binde byen endnu bedre sammen.

Ib Pabst, Egtved Idrætsforening


- Det er tanken, at "Kulturum" skal blive et aktivt byrum, og så håber vi, at det kan være med til at binde byen endnu bedre sammen, fortæller Ib Pabst.

Annonce

Udemiljø og stigende interesser

- Det her kunne blive det perfekte sted, hvor vi kan udvikle og kombinere udemiljøet med den stigende interesse, der rent faktisk er for motion, siger Ib Pabst.

Han forklarer videre, at han og Tom Andersen allerede nu har haft kontakt til idrætsaktive foreninger, skolen og byens børn og unge.

Og han tilføjer:

- Vi har blandt andet haft walk'n'talk med elevrådet fra skolen, og det blev virkelig til en konstruktiv dialog, hvor de kom med masser af gode input. Vi fandt også ud af, at de unge ønsker et sted, hvor de kan få lov til at være unge sammen, og hvor de føler sig trygge.

Annonce

Meetingpoints, kulør og hænge-ud steder

Blandt de konkrete ønsker til "Kulturum" er, at den gamle atletikbane skal gøres indbydende i form af indbyggede konkurrenceaspekter og kulør. Der skal etableres åbne og overdækkede tilskuerfaciliteter i form af soltrappe/tribune, der skal være mulighed for udeundervisning og adgang til wi-fi. Der skal etableres rumdannelser i skråninger, som for eksempel sol-/skyggenicher med mulighed for at spise sin medbragte mad. Der skal også være mulighed for at afholde private arrangementer i både åbne og afskærmede uderum.

Det er ligeledes planen, at der skal skabes et hæng-ud-sted for de unge med for eksempel bænke omkring de prydende træer, der er på stadion i forbindelse med en medietrappe og afskærmede uderum, også kaldet meetingpoints. Og så skal der være mulighed for at bruge anlægget som en del af ens egen selvstændige træning, som for eksempel fitness, atletik, skateboardtræning, BMX-cykling og løb.

- Og så kunne vi godt tænke os at få bygget et drifthus både i forhold til alt det, vi allerede har ved hallen, men også i forhold til at det nye, vi ønsker os, siger Ib Pabst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

Annonce